Hem » Löpsedel, Nyheter

Löpsedel   Nyheter

Ny uppdatering av Kustväderappen

14 juli, 2016 – 07.45 Kommentarer inaktiverade för Ny uppdatering av Kustväderappen

KustväderappAtt ha koll på väderförhållandena är avgörande för en säker semester till sjöss. Därför lanserar nu Sjöräddningssällskapet en uppdatering av appen Kustväder, med förhoppningen om att kunna öka säkerheten till sjöss.

Appen, som är framtagen av Sjöräddningssällskapet, ger en detaljerad tvådygnsprognos som timme för timme visar alla förhållanden kring vind, vågor, ström, vattenstånd, sikt och lufttryck som du behöver för att bli sjöklar. En nyhet är vädervarningar för hårt väder och att kunna se vindstyrka i byarna och inte bara medelvind. Det finns även en funktion för att berätta var du befinner dig, där du kan skicka rätt latitud och longitud.

Appens väderprognoser levereras av SMHI och YR. Prognoser och vädervarningar utfärdas och uppdateras sex gånger per dygn och visar lokalt väder från Skagerack och Kattegatt till Norra Bottenhavet, och i Vänern och Vättern. Sjörapporten som finns i appen är densamma som Sveriges Radio sänder.

I appen finns också en karta och telefonnummer över alla Sjöräddningssällskapets 69 stationer, så att du snabbt kan komma i kontakt med stationen närmast dig. Förhoppningen med appen är att sjösäkerheten ska öka. Appen är idag gratis att ladda ner. Inledningsvis uppdateras Kustväder för iOS, och finns tillgänglig på Appstore. En uppdatering av Android-versionen på Google Play kommer senare under säsongen.

Redaktionen
redaktion@pakryss.se

, , , ,