Hem » Löpsedel, Nyheter

Löpsedel   Nyheter

Nya ägare till Hjertmans

5 mars, 2015 – 12.09 Kommentarer inaktiverade för Nya ägare till Hjertmans

HjertmansSten Hjertman, grundare och majoritetsägare av båttillbehörskedjan Hjertmans, har tillsammans med Håkan Gendenberg och Fred Wennberg sålt bolaget till en båtintresserad trio. Denna trio består av Stefan Järudd, Fredrik Karlsson och Tomas Billing.

Hjertmans har nio butiker från Limhamn i söder till Sundsvall i norr och dessutom Nordens största webshop för båttillbehör. Bolaget är marknadsledande i Sverige.

Stefan Järudd tar nu över som verkställande direktör. Han kommer ursprungligen från Mora och har arbetat i finansbranschen hela sin karriär. Precis som Sten Hjertman har Stefan Järudd seglat OK-jolle och köpte en båt av Sten redan 1975. Stefan har totalt fyra pallplatser på VM i klasserna OK-jolle och DN-isjakt. Snabba Moth-jollen som svävar över vattnet på bärplan är hans senaste passion och han har vid sidan om drivit en agentur för dessa och ett ribbfabrikat.

Håkan Gendenberg och Fred Wennberg kommer att arbeta kvar i bolaget. Sten Hjertman kommer att fortsätta arbeta på bolaget under våren 2015 och se till att Stefan Järudd får ett bra överlämnande.

– Det skall bli spännande och roligt att ta över efter en legend som Sten Hjertman, säger Stefan Järudd.

– Att ha stöttning av två så kompetenta partners som Tomas Billing, verkställande direktör för Nordstjernan, och Fredrik Karlsson, verkställande direktör för Lifco, borgar för att jag känner mig trygg i denna nya utmaning. Bolaget har varit lönsamt sedan start och vi ska fortsätta driva bolaget med fokus på effektivitet och lönsamhet.

– Efter att under hela 40 år byggt bolaget Hjertmans känns det tryggt att lämna över mitt livsverk till en så erfaren trio. Jag är övertygad om att bolaget kommer att få en bra utveckling framöver, säger Sten Hjertman.

redaktion@pakryss.se