Svenska Båtunionen lanserar en ny webbaserad checklista för att underlätta för båtägare att utföra en säkerhetskontroll på sin båt. Målsättningen med det nya verktyget är att du som båtägare ska lära känna din båt och få ..." /> Nya checklistor för båtkontroll | På Kryss Nya checklistor för båtkontroll | På Kryss
Hem » Nyheter, Säkerhet

Nyheter   Säkerhet

Nya checklistor för båtkontroll

19 april, 2022 – 12.13 Kommentarer inaktiverade för Nya checklistor för båtkontroll
Bild: Adobe Ela

Svenska Båtunionen lanserar en ny webbaserad checklista för att underlätta för båtägare att utföra en säkerhetskontroll på sin båt.

Målsättningen med det nya verktyget är att du som båtägare ska lära känna din båt och få tips på vad du ska kolla och vad du kan tänkas behöva ta med dig för ett säkert båtliv. Att upptäcka slitna detaljer i tid, eller att något inte fungerar som det ska ombord eller saknas, kan göra att du undviker obehagliga eller farliga situationer till sjöss. Ett säkrare och tryggare båtliv blir också ett roligare båtliv. 

Påbörja säkerhetskontrollen innan du lägger båten i sjön och avsluta när den väl är i. Under säsongen kan du kolla av vissa punkter regelbundet, andra kan vara bra att checka av inför varje längre tur. Anvisningar i verktyget ger dig tips om kontrollintervall. Och du, passa på att ta med din partner eller större barn också så är ni fler som känner till viktiga och känsliga punkter!

Du hittar checklistor för sju olika båttyper på  batunionen.se/sjosakerhet/saker-bat/egen-sakerhetskontroll/