Hem » Löpsedel, Ombord

Löpsedel   Ombord

Nya Djurgårdsvarvet januari 2013

18 januari 2013 – 08:53 Kommentarer inaktiverade för Nya Djurgårdsvarvet januari 2013

Nere på Nya Djurgårdsvarvet bakom Gröna Lund råder numera full aktivitet. Förutom att På Kryss redaktör håller på att bygga om sin Fingal, så håller man i samma varmhall på att rusta upp den första Mälar 22:an ”Emmett” på uppdrag av Sjöhistoriska Museet.

Men det stora byggjobbet är att byggföretaget JM Mattson och ägarna till nedlagda krogen på Oaxen håller på att bygga upp en helt ny restaurang. Ursprungligen var det tänkt att bli en familjerestaurang dit alla skulle ha råd att gå och äta ofta. Möjligen kommer de mer gå mot finkrog och att priserna kommer att ligga i det över skiktet – men säkert svar på inriktningen får vi i april när öppningen sker.

I taket kommer då en liten plymsnäcka att hänga. Per Wermelin har sålt den till restaurangen.

På panoramabilden (klicka på den för större format) syns restaurangbygget längst ut till höger. Även denna byggnad kommer att kläs i samma gula plåtar som de övriga byggnaderna för att till viss del efterlikna de byggnader som stod här från början.

Så här skriver Oaxens ägare: ”Restaurangen kommer när den är klar att ha plats för 36 gäster i matsalen och 70 gäster i en lite informellare avdelning. Uteserveringen får ytterligare 70 platser vid varvsplan och på kajen. Men mycket arbete återstår innan Stockholms nya hamnkrog ~ som ännu inte har fått något namn ~ kan ta emot sina första gäster.

‘Vi ska först förvandla ett förfallet båtvarv till en restaurang i samma klass som på Oaxen. Vi kommer sedan att fortsätta jobba på vårt naturtrogna vis i köket, så våra gäster kommer säkert att känna sig hemma’, avslutar Magnus Ek.”