Hem » Läsvärt, Nyheter

Läsvärt   Nyheter

Nya träbåtar sjösätts på lördag

19 maj, 2017 – 09.06 Kommentarer inaktiverade för Nya träbåtar sjösätts på lördag

I helgen finns chansen att se nybyggda träbåtar sjösättas på östkusten. Det är båtbyggarskolorna på Skeppsholmen i Stockholm och i Stensund utanför Trosa som sätter sina träbyggen i vattnet för första gången.

Det är hög tid att få båten i vattnet innan Kristi Himmelfärdshelgen som för många innebär årets första längre utfärd med båten. Men för den som har tid finns det en chans att se helt nya träbåtar att testa flytförmågan i helgen.

På Skeppholmen mitt i Stockholm sjösätter båtbyggarna på folkhögskolan en segelsnipa som ritades 1961 till Solna sjöscoutkår, men som först nu har blivit byggd. Dessutom en motorskötbåt, en snipa, som är en kopia av originalet som byggdes 1921 på Svartsö vid Hedelins varv. Och så ska en jaktkanot, efter original från bröderna Mårtenssons varv på Hästholmen, i vattnet.

På Stensunds folkhögskola strax utanför Trosa har flera riggade träbåtar byggts sedan förra sommaren av förstaårseleverna på båtbyggarlinjen. Båtarna sjösätts i den egna hamnen efter klockan 14.

Allmänheten är välkommen vid sjösättningarna!

Redaktionen
redaktion@pakryss.se

, , ,