Boka en båt via en app och lås upp den med hjälp av mobilen. Företaget Våg vill förenkla båtlivet och smygtestar just nu sin affärsidé i Mariefredsviken. Entreprenören Johannes Jacobsson och bilmekanikern Robert Lundberg startade Våg ..." /> Nyckelfri båtuthyrning i Mariefredsviken | På Kryss Nyckelfri båtuthyrning i Mariefredsviken | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Nyckelfri båtuthyrning i Mariefredsviken

30 mars, 2021 – 09.22 Kommentarer inaktiverade för Nyckelfri båtuthyrning i Mariefredsviken
Nyckelfri båtuthyrning i Mariefredsviken

Boka en båt via en app och lås upp den med hjälp av mobilen. Företaget Våg vill förenkla båtlivet och smygtestar just nu sin affärsidé i Mariefredsviken.

Entreprenören Johannes Jacobsson och bilmekanikern Robert Lundberg startade Våg så att alla båtintresserade på ett enkelt, tryggt och smidigt sätt ska kunna hyra en båt. Till sommaren har de köpt in fyra stryktåliga båtar i aluminium, en till Strängnäs och tre till Mariefred.

– Båten, låset och grinden till bryggan, allt ska styras med en app, säger Johannes Jacobsson till Eskilstuna-Kuriren.

Något förarbevis kommer inte att krävas, men Våg kommer att göra allt de kan för att få folk att hålla sig till de uppsatta reglerna. Tanken är att den som hyr först ska få en grundläggande kurs och svara rätt på ett antal frågor för att få köra båten. Det kommer också finnas möjlighet att få enklare lektioner för den som är osäker.

– Vi överväger att kunna släppa på större krafter i motorerna till de som kan visa upp ett förarbevis. Och tvärtom, om folk missköter sig, kunna minska kraften så att det inte går att köra så snabbt.

Planen är att beställa ytterligare 200 båtar i höst för att nästa säsong finnas på 40 platser i landet.