Annons »

24 juli, 2023 – 20.30 Ingen kommentar

Att segla är en populär och avkopplande aktivitet som lockar många människor världen över, oss svenskar inkluderade. Den frihet och äventyr som segling erbjuder är svårslagen. Nu för tiden, med den senaste teknologin, kan du …

Läs hela artikeln »
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Hem » Archive by Taggar

#Ostindiefararen Götheborg

Ostindiefararen Götheborg

Götheborg ska segla igen

8 augusti, 2019 – 12.09 Kommentarer inaktiverade för Götheborg ska segla igen

Ostindiefararen Götheborg blir åter världens största seglande träfartyg. Seglatser under de två kommande somrarna är finansierade av ett privat logistikföretag.
– Sätta skeppet i segelbart skick, planera expedition 2020 samt förbereda för en eventuell expedition till Kina, är utmaningarna enligt SOIC:s vd Peter Alexandersson.

, , ,

Götheborg

Ostindiefararen Götheborg på väg hem efter sommarens turné

11 september, 2015 – 13.29 Kommentarer inaktiverade för Ostindiefararen Götheborg på väg hem efter sommarens turné

Lördag den 12 september klockan 16 kommer Ostindiefararen Götheborg hem till hemmahamnen i Göteborg. Skeppet har varit ute på en tre och en halv månader lång turné och har besökt totalt fjorton städer i fem länder. Intresset har varit stort och skeppet har haft över 120 000 besökare ombord.

, ,

GötheborgVOR

Ostindiefararen på plats under Volvo Ocean Race

30 maj, 2015 – 07.54 Kommentarer inaktiverade för Ostindiefararen på plats under Volvo Ocean Race

Det är nu mindre än en månad kvar till den stora seglingsfesten i Göteborg i sommar. Men det är inte bara tävlingsbåtar från Volvo Ocean Race som kommer dyka upp i slutet av juni. Givetvis kommer även världens största seglande träskepp, Ostindiefararen Götheborg, finnas på plats i Frihamnen.

, , ,