Annons »

24 juli, 2023 – 20.30 Ingen kommentar

Att segla är en populär och avkopplande aktivitet som lockar många människor världen över, oss svenskar inkluderade. Den frihet och äventyr som segling erbjuder är svårslagen. Nu för tiden, med den senaste teknologin, kan du …

Läs hela artikeln »
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Hem » Archive by Taggar

#RC44

RC44Marstrand4

Vladimir Liubomirovs andra raka Marstrandsseger

3 augusti, 2015 – 08.11 Kommentarer inaktiverade för Vladimir Liubomirovs andra raka Marstrandsseger

Torbjörn Törnqvists Artemis Racing från Kungliga Svenska Segelsällskapet i Stockholm avslutade RC44 Marstrand Cup på samma storstilade sätt som de inledde evenemanget; med en vinst. Totalt blev det en fjärdeplats för det svenska laget, medan ryska Bronenosec, med Vladimir Liubomirov vid rodret, tog sin andra raka Marstrandsseger.
– Jag seglade här första gången för 15 år sedan i Drake och älskar de utmanande förhållandena på vattnet lika mycket som gästvänligheten iland. Varje dag går jag en promenad runt ön och hämtar kraft ifrån den karga naturen här, berättar Liubomirov.

, ,

RC44Marstrand3

Svensk smakstart i RC44 på Marstrand

29 juli, 2015 – 08.26 Kommentarer inaktiverade för Svensk smakstart i RC44 på Marstrand

Seglingarna i RC44 Marstrand Cup, den tredje deltävlingen av fem på RC44 Championship Tour, inleddes under tisdagen med matchracing. Svenske Richard Göransson styrde brittiska Team Aquas båt till sex segrar och bara en förlust, ett resultat som tog laget upp till tredje plats på rankingen. Andraplatsen bakom ryska Bronenosec hålls fortfarande av Artemis Racings Torbjörn Törnqvist, som kunde summera tisdagens resultat till 5 – 2.
– Vi tappade de två första matcherna men vann resten. Tanken är förstås att vi ska fortsätta vinna under veckan, och vi ser fram emot härliga seglingsdagar här på Marstrand, säger han.

, ,

RC44 Marstrand World Championship 2014

RC44 Championship Tour intar Marstrand

28 juli, 2015 – 08.17 Kommentarer inaktiverade för RC44 Championship Tour intar Marstrand

Flottan av snabba och spektakulära RC44-båtar som turnerar runt världen återkommer denna vecka till Marstrand för femte året i rad. I den tredje av fem deltävlingar i RC44 Championship Tour 2015 har de svenska America’s Cup-utmanarna i Artemis Racing två båtar i startfältet. Syndikatsägaren Torbjörn Törnqvist rattar den ena, medan Gustaf Lidvall styr Artemis Racings ungdomsbåt. Brittiska Team Aqua, som leder touren totalt, har anlitat stockholmaren Richard Göransson som rorsman. För honom är det dock Marstrandspremiär.
– Det är inte så att jag har något emot Marstrand, det har bara inte blivit av tidigare, skrattar han.

, ,