Hem » Löpsedel, Nyheter

Löpsedel   Nyheter

Nytt besökscentrum för Göta kanal planeras vid Bergs slussar

12 juni, 2015 – 08.24 Kommentarer inaktiverade för Nytt besökscentrum för Göta kanal planeras vid Bergs slussar

BergsSlussarEfter en urvalsprocess, där kommunerna Motala, Linköping och Söderköping deltagit, har Göta kanalbolag nu gjort valet att starta ett planeringsarbete tillsammans med Linköpings kommun för att se hur ett nytt besökscentrum för Göta kanal vid Bergs slussar kan förverkligas. En utredning, framtagen av Göta kanalbolag, ligger till grund för det fortsatta arbetet.

Det övergripande målet är att skapa en plats där kanalens fantastiska historia, teknik och funktion berättas och som även knyter an till dagens arbete och utmaningar. Visionen är att använda modern visualiseringsteknik och att presentationen ska kännas både spännande och inbjudande i kombination med en öppen utomhusmiljö, där både ny och befintlig miljö kommer att spela en viktig roll. Målet är att skapa ett besökscentrum, som är tillgängligt året runt.

– Efter att vi har värderat olika förslag på platser, har vi slutligen valt att gå vidare med Linköpings kommun och Bergs slussar, för att vi i den platsen ser störst potential på flest områden, säger Anders Donlau, VD för Göta kanalbolag.

– Ett besökscentrum kommer att ge ringar på vattnet på fler platser och gynna besöksnäringen längs hela kanalen.

– Som en del av Linköping kommuns satsning på besöksnäringen, tycker jag att kanalbolagets satsning i Bergs slussar är oerhört spännande. Kan Arenabolaget tillsammans med kanalbolaget skapa nya reseanledningar till vår stad och samtidigt höja livskvaliteten för linköpingsborna, så ligger det helt i linje med Linköpings nya eventstrategi, säger Jakob Björneke, politiskt ansvarig för besöksnäringsfrågor inom Linköpings Kommun.

redaktion@pakryss.se