Ett nytt museum har öppnat i den gamla sjöboden i Västerhamn på Landsort. Tanken är att skildra fisket och livet i skärgården förr.  I det nya museet får besökarna uppleva skärgårdslivet förr med ön Öja och fyrbyn Landsort som utgångspunkt. Här ..." /> Nytt minimuseum på Landsort | På Kryss Nytt minimuseum på Landsort | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Nytt minimuseum på Landsort

28 juni, 2022 – 11.14 Kommentarer inaktiverade för Nytt minimuseum på Landsort
Bild: Adobe Vladislav

Ett nytt museum har öppnat i den gamla sjöboden i Västerhamn på Landsort. Tanken är att skildra fisket och livet i skärgården förr. 

I det nya museet får besökarna uppleva skärgårdslivet förr med ön Öja och fyrbyn Landsort som utgångspunkt. Här visas också utställningen ”Fyren och människorna” av lokalhistorikern Maria Landin och Landsortsbon Björn Öberg. Sotholms härads hembygdsförening (Nynäshamns hembygdsförening) har också fraktat dit en gammal tändkulemotor som ger det klassiska ljudet från gamla fiskebåtar.

– Det kan vara ett av Sveriges minsta museer, men dock ett museum. Det är öppet varje dag under juni till augusti, säger Roger Hellström, ordförande i föreningen, till Nynäshamns Posten.