Hem » Mitt På Kryss

Mitt På Kryss

Nyttigt båtsnack på båtmässan

1 mars, 2011 – 08.00 Kommentarer inaktiverade för Nyttigt båtsnack på båtmässan

För tredje året erbjuder Svenska Kryssarklubben i samarbete med Allt För Sjön på mängder av kortseminarier. I år blir det cirka 120 föreläsningar.

På vardagarna startar en föreläsning varje halvtimme mellan kl. 12 – 18.

På helgerna varje halvtimme mellan 11- 16.30.

Exempel på intressanta föreläsningar

Spännande långfärdsmål
Det blir seminarier om långfärder till Jungfrukusten, Låga kusten, Ljusa kusten, Höga kusten men även seglingar i Medelhavet.

Vad gör du om…?
Här lär du dig vad du ska göra om det brinner, läcker, skepparen faller överbord, gasen läcker, hur nödraketen används, ankra för oväder, sjöräddning. Eller om du får korrosionsproblem.

Eskader – ett gemensamt äventyr
För en del är eskader förknippat med disciplin men för de flesta ett tryggt säkert sätt att utforska nya områden tillsammans med andra. Olika teman och färdmål gör att det finns eskadrar för alla önskemål. Här berättar deltagare om sitt eskaderäventyr.

Hamn- och farledsbeskrivningar. Kryssarklubben har arbetat med hamn och farledsbeskrivningar sedan 1923. Här presenterar vi nya områden runt Sveriges kust att besöka och njuta av.

Seglarskolor och seglarläger för ungdomar  och vuxna
Segla skolskepp på Atlantica, Gratitude eller Gratia i Kattegatt eller Östersjön. Segla jolle på Malma Kvarn Värmdö. Seglingar för både vuxna och ungdomar. Ledare berättar och visar.

5 mars 14.00 : Köp och försäljning av begagnad båt i Sverige och utomlands

Hugo Tiberg, professor i båtjuridik vid Stockholms universitet, ger här tips och råd vid köp av begagnad båt i Sverige och utomlands. Lördag 5 mars kl 15.00 fortsätter seminariet i sal K 12 – Gratis inträde!

Förutom allt detta blir det prat om försäkringar, miljö, utbildning, regler i andra länder, vårt historiska båtarv, ensam ombord, väder och Internet och mycket mer.

Komplett information om dagsprogrammen hittar du här!

Välkommen till Café På Kryss i A-Hallen A10:40, Café På Kryss A10:24!