Hem » Nyheter

Nyheter

Ocean Race stannar i Århus

30 augusti 2019 – 12:37 Kommentarer inaktiverade för Ocean Race stannar i Århus

Ocean Race gör ett stop-over i Århus under nästa världsomsegling 2021–2022. Det är första gången det 37-åriga racet har en dansk värdhamn.

Tack vare att Volvo var huvudsponsor för den klassiska havskappseglingen runt jorden har svenskarna varit bortskämda med internationell närvaro av havskappsegling sedan millenieskiftet. Vid fem av de sex Volvo Ocean Races som arrangerades mellan 2001 och 2018 stannade världseliten inom offshore-segling till under hamnstopp och mål i Göteborg eller Stockholm. Hur det blir med hamnstopp i Sverige i kommande upplaga återstår att se.

Sedan förra året har svenskarna Richard Brisius och Johan Salén tagit över ägarskapet och namngett racet till The Ocean Race (Whitbread var huvudsponsor fram till 2000) och ett nytt race är planerat att starta i Alicante 2021. På fredagen presenterades den första värdstaden: danska Århus. I det senaste Volvo Ocean Race låg en rundningspunkt inne i hamnen på etappen mellan Göteborg och Haag.

Teamen som ska delta i kommande race kan välja att utmana med VOR 65, som också var båten i det sista Volvo Ocean Race, eller Imoca 60.

LÄS MER: The Ocean Race

Redaktionen
redaktion@pakryss.se

 

, ,