Hem » Nyheter

Nyheter

Ordförande har ordet; nr 2-2013

25 februari, 2013 – 09.26 Kommentarer inaktiverade för Ordförande har ordet; nr 2-2013

Anders_PerssonKryssarklubbens kretsar har många aktiviteter att erbjuda inför och under båtsäsongen.

Det finns ett stort utbud av eskadrar och det är hög tid att anmäla sig. Många blir snabbt fulltecknade. Jag rekommenderar alla Kryssarklubbare att ta del av de olika kretsarnas eskaderprogram, för att hitta det bästa alternativet. Att delta i en eskader kan bli en mycket lyckad semester för hela familjen med nya kontakter och trevlig samvaro. Det är en trygghet att flera hjälps åt – lite mer oerfarna båtägare kan få råd och stöd från mer erfarna deltagare. Man kan med fördel blanda motorbåtar och segelbåtar i en eskader.

Undersökningar visar att den genomsnittlige Kryssarklubbsmedlemmen oftare har någon form av nautisk utbildning än icke medlemmar, men en god idé för alla är att under våren passa på att ta del av kretsarnas stora kursutbud. De anordnar också föredragskvällar som ger inspiration till att besöka nya färdmål. Andra föredrag kan handla om meteorologi eller båtteknik.
Kryssarklubben i Stockholm och Göteborg driver seglarläger för de unga, men självklart är ungdomar från hela landet välkomna. I Stockholm finns dagläger på Djurgården för de yngre och seglarläger på Malma Kvarn för de lite äldre. I Göteborg seglar man skuta och bor ombord. För oss lite mer ”mogna” finns också kurser, både på skutorna och på Malma Kvarn. Nytt för i år är ett motorbåtsläger på Malma Kvarn, speciellt riktat till kvinnor. Anmäl dig snarast eftersom kurserna snabbt blir fulltecknade!

Som uppvärmning inför sommarens seglatser rekommenderar jag att man seglar 24-timmars. Det är en segling där man ska segla så långt man kan och komma tillbaka inom 24 timmar.

Planerandet och drömmandet om kommande färder och upplevelser är en viktig del av båtlivet.