Hem » Mitt På Kryss

Mitt På Kryss

Ordförande har ordet; nr 4-2012

3 maj, 2012 – 14.29 Kommentarer inaktiverade för Ordförande har ordet; nr 4-2012

Våren har övergått till försommar och många av våra båtar ligger i sjön. Nu är det också båtbytartider, många passar på att sälja sin gamla båt och köpa en annan. Båtförsäljningar och -köp skapar alltid förväntningar och drömmar, som kan medföra att vi blir lite förblindade och inte ser alla skavanker.

Be en besiktningsman att besiktiga båten innan köpet görs upp, det är en billig försäkring mot dolda fel. Kontraktet skrivs lämpligen på Kryssarklubbens köpekontrakt, som kan beställas från kansliet. Om det ändå skulle uppstå en konflikt så innefattar medlemskapet i Kryssarklubben ett juridiskt stöd, som kan vara nog så värdefullt.

Kryssarklubbens syfte är som bekant att stimulera till långfärder till sjöss – både i motorbåt och i segelbåt. Vilket man väljer är egalt, det är upplevelsen ute på sjön som är det viktiga. Sett ur den aspekten har seglare och motorbåtsägare mer gemensamt än man tror. Kryssarklubben är Sveriges största motorbåtsklubb! Vi har ungefär 2 200 motorbåtar registrerade och vår verksamhet passar precis lika bra för motorbåtar som för segelbåtar. Sjömärken, bojar, hamnbeskrivningar, utbildning och social samvaro behöver vi alla, oavsett båttyp.

Kryssarklubben bedriver också ungdomsverksamhet: på västkusten, där vi har skutorna, och på ostkusten där vi har vår seglarskola Malma Kvarn. Båda verksamheterna är fantastiskt bra seglarskolor där man får lära sig sjömanskap, social samvaro och segling. Seglarskolorna är i internatform; på Malma Kvarn bor man i klubbhuset och på skutorna ombord. För många ungdomar innebär seglarskolan också att man sover borta en längre tid och det blir ett stort och viktigt steg in i vuxenvärlden. Många barn och ungdomar skaffar sig vänner för livet här.

Medlemskapet i Kryssarklubben innehåller otroligt mycket mer än vad jag kan beskriva här, så gå in på vår hemsida www.sxk.se! Jag är övertygad om att ni kommer att hitta många trevliga och intressanta saker.