Hem » Mitt På Kryss

Mitt På Kryss

Ordförande har ordet; nr 5-2012

7 juni, 2012 – 04.21 Kommentarer inaktiverade för Ordförande har ordet; nr 5-2012

Svenska Kryssarklubben är en ideell förening, som bildades 1923 av en grupp entusiaster med Sven Grenander i spetsen. Syftet var att få ut fler familjer på sjön. Klubben har idag närmare 43 000 medlemmar i 40 länder. Cirka 500 funktionärer och 50 utlandsombud arbetar ideellt för att underlätta ditt båtliv. Svenska Kryssarklubben står helt fri och erhåller inget stöd från stat eller kommun.

Kryssarklubben driver från centralt håll till exempel lobbying­ verksamhet och ger ut På Kryss. Klubben har 15 regionala kretsar runt om i landet och i Medelhavet. Dessa kretsar ordnar aktiviteter och driver verksamhet inom ett mycket omfattande område, allt från jollesegling för barn och ungdom till lunchträffar för seniorer. Kryssarklubben har också båtteknisk rådgivning, teoretisk och praktisk utbildning, föredragskvällar, seminarier och olika samkväm. Som medlem erbjuds du detta och mycket mer.

Styrelsen har höga ambitioner och vill utveckla många nya givande verksamheter. Därför behöver vi fler trevliga och glada människor, som kommer in och hjälper till med arbetet. Man bestämmer själv hur mycket man vill engagera sig; det kan vara allt från att vara med i ett litet begränsat projekt till att gå in och lägga ner mycket tid och arbete i en av de olika kommittéerna. Jag kan utlova ett väldigt kul och givande arbete med mycket trevliga medmänniskor.

Om du inte har möjlighet att hjälpa till i arbetet i klubben kanske du har möjlighet att skänka pengar till vår ungdomsverksamhet: Skänk en gåva till plusgirokonto 45 16 70-4. Vill du rikta din gåva anger du “seglarskolan” (skutorna) eller “seglarlägret” (Malma Kvarn) vid inbetalningen. Hela din gåva går oavkortat till ungdomsverksamheten.

Jag vill samtidigt passa på att – å alla medlemmars vägnar – tacka alla klubbens klubbens funktionärer och ombud för de fantastiska insatser som gjorts under det gångna året.