Hem » Mitt På Kryss

Mitt På Kryss

Ordförande har ordet; nr 6-2011

16 augusti, 2011 – 07.26 Kommentarer inaktiverade för Ordförande har ordet; nr 6-2011
Torbjörn BergI sommar har hundratals ungdomar varit på seglarläger med Kryssarklubben. De yngre lär sig båtliv och segling på Malma Kvarn på Värmdö i Stockholms skärgård, de lite äldre på någon av våra skutor.
Många av våra medlemmar engagerar sig ideellt i denna verksamhet, ofta för att de själva varit på Malma Kvarn eller seglat skuta och därför vet hur kul och nyttigt det är för våra ungdomar. Som ledare och instruktörer på kurserna deltar också många äldre ungdomar. Det här är ett fantastiskt sätt att lära sig båtliv, segling och Kryssarklubbsanda. Deltagarna lär sig också att samarbeta och visa hänsyn till varandra.
Men det är tyvärr dyrt att bedriva ungdomsverksamhet. Ökade krav från myndigheterna gör det ännu dyrare. Även om det mesta av verksamheten sker ideellt så kostar det mycket pengar; ledare måste ha utbildning, säkerhetsutrustning måste förnyas, maten blir allt dyrare (gissa om ungdomarna har aptit), segel och inventarier slits och måste ersättas. Det löpande underhållet av skutor och byggnader sker till största delen med ideella krafter, men ibland krävs större insatser som måste köpas. Det här gör att det ibland är svårt att få budgeten att gå ihop, i alla fall om vi vill ha rimliga kursavgifter.
Alla ni som anser att vår ungdomsverksamhet är viktig kan stödja den genom att lämna bidrag till verksamheten! Gör en insättning på vårt postgirokonto 451670-4 och skriv ”Bidrag ungdomsverksamhet”. Om du speciellt vill stödja Malma Kvarn eller skutorna skriver du ”Bidrag Malma Kvarn” eller ”Bidrag skutorna”. Varmt tack för ditt bidrag!
I mer än sextio år har Kryssarklubben drivit ungdomsverksamhet och vi vill fortsätta i ytterligare minst sextio år. Detta är en förutsättning för en fortsatt livaktig Kryssarklubb! Många av de som deltar på våra läger idag blir förhoppningsvis medlemmar i morgon.