Hem » Mitt På Kryss

Mitt På Kryss

Ordförande har ordet; nr 9-2010

28 oktober, 2010 – 09.06 Kommentarer inaktiverade för Ordförande har ordet; nr 9-2010

Torbjörn BergMånga av oss drömmer om den perfekta båten, men finns det verkligen en sådan? En del vill ha en rejäl långfärdsbåt; trygg, säker och utrustad för att klara alla tänkbara situationer. Andra vill ha en enkel, okomplicerad båt och utforska trånga sund och grunda vikar.

I det här numret av På Kryss kan du läsa om vad några av våra medlemmar anser vara den perfekta båten. Kanske håller du med dem, kanske tycker du annorlunda och kanske får du en aha-upplevelse. Just detta, att vi kan ta del av andra medlemmars erfarenheter, kunskaper – och drömmar! – är en av fördelarna med medlemskapet i Kryssarklubben.

Långfärdsseglingens tjusning behöver inte ligga i hur långt du seglar, nej snarare är det känslan av att utforska nya farvatten, känna nya vindar. Inom Kryssarklubben är det enkelt, du behöver inte ens ha egen båt. Ett annorlunda och nästan exotiskt sätt är att segla med någon av våra egna skutor. Jag hoppas att fler tar chansen i sommar att uppleva den mäktiga seglingen och båtlivet på en kutter. Som medlem kan du också prova på segling i andra vatten och i mindre skala. Kryssarklubbens kretsar i Gävle, Karlstad, Nyköping och Malma Kvarn har alla varsin IF-båt.

De här båtarna är i första hand avsedda för vår ungdomsverksamhet, men kan däremellan ofta hyras för en billig penning. Så varför inte ta chansen att segla IF några dagar nästa sommar i till exempel Sörmlands skärgård eller i Vänern?

Kryssarklubben är Sveriges, kanske världens, största båtklubb med individuellt medlemskap. Vi är en ideell förening utan ägare eller kommersiella intressen. Vi vet att det är ett aktivt engagemang från alla medlemmar, till förmån för alla oss andra medlemmar, som gör Kryssarklubben så attraktiv och respekterad. Och ju mer aktivt du tar del av klubbens aktiviteter, desto mer glädje och nytta får du av ditt medlemskap. Det är också du som medlem som beslutar om vår verksamhet och framtida inriktning. I detta nummer finns en inbjudan till klubbens årsmöte. Det är ett av Kryssarklubbens många forum där du kan vara med och påverka ditt och alla våras båtliv: Kom till årmötet eller rösta per post!