Hem » Mitt På Kryss

Mitt På Kryss

Ordförande har ordet; nr 9-2011

20 december, 2011 – 12.04 Kommentarer inaktiverade för Ordförande har ordet; nr 9-2011

Torbjörn BergDet är snart 40 år sedan jag blev medlem i Svenska Kryssarklubben. Jag minns fortfarande varför jag ville bli medlem. En klubb som arbetar för turist- och långfärdssegling, det kändes helt rätt när jag ville få ut mer av mitt båtliv. Att dessutom få tillgång till bojar och hamnbeskrivningar, bland mycket annat, var bidragande orsaker. Och så fick man ju På Kryss, redan då Sveriges bästa båttidning.

Sedan ett antal år pågår ett kontinuerligt utvecklingsarbete inom klubben för att få en mer öppen och modern förening som skall erbjuda större medlemsnytta och stärka sin roll som företrädare för båtlivet. Hittills har du som medlem sett nya modernare stadgar, en förnyelse av På Kryss, början på en ny webbsida och en starkare ekonomisk ställning. Vi agerar också alltmer aktivt i våra kontakter med myndigheter och andra organisationer inom båtlivet.

När jag nu lämnar ordförandeskapet vet jag att Kryssarklubben även i fortsättningen får en kunnig och erfaren ordförande som kan driva arbetet framåt. Anders Persson, som nu tar över ordförandeklubban, har en gedigen erfarenhet som ordförande i Stockholmskretsen och har också tidigare suttit i Kryssarklubbens styrelse.

För 15 år sedan engagerade jag mig som funktionär i Kryssarklubben, till en början i Västkustkretsen och senare på riksnivå. De här åren har definitivt gett mig ett rikare båtliv och många nya vänner och kontakter, både inom och utanför klubben. Efter fem år i Kryssarklubbens styrelse, och mitt tredje år som ordförande, har jag nu valt att lämna arbetet i styrelsen. Det är med blandade känslor – det är inte lätt att lämna ett så stimulerande uppdrag, men jag vill nu ägna mer tid åt mig själv och min familj.

Jag vill tacka för den tid jag haft förmånen att sitta i Svenska Kryssarklubbens styrelse och önskar Anders Persson lycka till i sin nya roll som ordförande.