Hem » Mitt På Kryss

Mitt På Kryss

Ordförande har ordet; nr 1-2010

29 januari, 2010 – 23.32 Kommentarer inaktiverade för Ordförande har ordet; nr 1-2010

Torbjörn BergVaktskifte vid rodret

Från och med det här numret har På Kryss en ny redaktion med Micke Westin som ny chefredaktör. Det är ett erfaret och entusiastiskt gäng som tar över produktionen av På Kryss med en bas i Allers förlag. Anrika Aller är ett av Sveriges största tidningsförlag med alla fördelar det ger en tidning.

Micke Westin är både journalist och Kryssarklubbare sedan länge och startade för sju år sedan tidningen Praktiskt Båtägande. Micke har seglat sedan 10 års ålder och har varit sjöscout, seglarinstruktör, skutseglare och har också gjort några längre seglingar, senast med sin 27-fotare Roobarb i Biscaya.

En del ändringar i form och uttryck kommer du som läsare att märka men vår ambition är att du ändå ska känna igen dig. Bland skribenterna återfinns gamla bekanta som Jonas Ekblad, Hasse Bauer, Jessika Ericsson, Hugo Tiberg och Olle Landsell men också en del nya namn som Milo Dahlmann, Jonas Arvidsson, Birger Sjöberg och många fler. Den stora skillnaden blir att under året får På Kryss en ny dimension, som webbtidning, där också notiser och artiklar kommer att publiceras löpande.

Nytt är även att Kryssarklubben har bildat en redaktionsgrupp som skall ha regelbundna möten med tidningsredaktionen för att diskutera innehåll och utveckling av tidningen.

Vår ambition är att På Kryss även i fortsättningen skall vara Sveriges bästa båttidning och nu även Sveriges bästa medlemstidning. Eller som Micke säger: ”Vi kommer att göra På Kryss till en ännu mer läsvärd båttidning som jag tycker att det är ett drömprojekt att få jobba med!”

Torbjörn Berg, ordförande Svenska Kryssarklubben.