Just nu står 13 donerade träsegelbåtar under presenningar i ett plåtskjul utanför Färgelanda. Förhoppningen är att Bohusläns Museum i Uddevalla ska få pengar och möjlighet att bygga ett fritidsbåtsmuseum. Illustratören och träbåtsentusiasten, Bengt Arne Runnerström, skissade ..." /> Osäker framtid för donerade båtar | På Kryss Osäker framtid för donerade båtar | På Kryss
Hem » Läsvärt

Läsvärt

Osäker framtid för donerade båtar

25 augusti, 2020 – 10.55 Kommentarer inaktiverade för Osäker framtid för donerade båtar
Osäker framtid för donerade båtar

Just nu står 13 donerade träsegelbåtar under presenningar i ett plåtskjul utanför Färgelanda. Förhoppningen är att Bohusläns Museum i Uddevalla ska få pengar och möjlighet att bygga ett fritidsbåtsmuseum.

Illustratören och träbåtsentusiasten, Bengt Arne Runnerström, skissade redan 2010 på en tillbyggnad till Bohusläns museum, men förslaget antogs aldrig. I år har han istället inkommit med ett medborgarförslag som går ut på att bygga ihop den rivningshotade simhallen på Walkesborg med idrottshallen till ett fritidsbåtsmuseum skriver Bohusläningen. Frågan är bara vem som ska betala och om allmänheten är intresserad?

I dag hyr museet in träbåtarna för 2 000 kronor per båt och år, men det finns ingen möjlighet att hålla visningar. Museichefen Annette Prior meddelar dock att man efter samtal med regionen ska göra en förstudie av ett projekt för fiskebåten Sandö och samtidigt se om det går att hitta en lösning för träbåtarna.