Hem » Läsvärt

Läsvärt

Osäker framtid för donerade båtar

25 augusti, 2020 – 10.55 Ingen kommentar
Osäker framtid för donerade båtar

Just nu står 13 donerade träsegelbåtar under presenningar i ett plåtskjul utanför Färgelanda. Förhoppningen är att Bohusläns Museum i Uddevalla ska få pengar och möjlighet att bygga ett fritidsbåtsmuseum.

Illustratören och träbåtsentusiasten, Bengt Arne Runnerström, skissade redan 2010 på en tillbyggnad till Bohusläns museum, men förslaget antogs aldrig. I år har han istället inkommit med ett medborgarförslag som går ut på att bygga ihop den rivningshotade simhallen på Walkesborg med idrottshallen till ett fritidsbåtsmuseum skriver Bohusläningen. Frågan är bara vem som ska betala och om allmänheten är intresserad?

I dag hyr museet in träbåtarna för 2 000 kronor per båt och år, men det finns ingen möjlighet att hålla visningar. Museichefen Annette Prior meddelar dock att man efter samtal med regionen ska göra en förstudie av ett projekt för fiskebåten Sandö och samtidigt se om det går att hitta en lösning för träbåtarna.

Lämna en kommentar

Lämna din kommentar här nedan, eller lämna en trackback från din webbplats. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS

Var trevlig. Håll det rent. Håll dig till ämnet. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar

casinoutansvensklicens.co