Nu släpper Sjöfartsverket uppdaterade båtsportkort i de fyra kustområdena Västkusten norra, Västkusten södra, Sydkusten och Ostkusten. Här finns uppdateringar om djupkurvor, fartbegränsningar, nya ruttsystem och mycket mer. Korten uppdateras årligen med nya förändringar inom en ..." /> Över 1 200 uppdateringar i årets båtsportkort | På KryssFör dig som vill segla lite längre! Över 1 200 uppdateringar i årets båtsportkort | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Över 1 200 uppdateringar i årets båtsportkort

27 april 2021 – 08:45 En kommentar
Över 1 200 uppdateringar i årets båtsportkort

Nu släpper Sjöfartsverket uppdaterade båtsportkort i de fyra kustområdena Västkusten norra, Västkusten södra, Sydkusten och Ostkusten. Här finns uppdateringar om djupkurvor, fartbegränsningar, nya ruttsystem och mycket mer.

Korten uppdateras årligen med nya förändringar inom en rad olika områden och syftet är att öka sjösäkerheten. 

– Båtsportkort är vanliga sjökort i mindre format framtaget för landets alla fritidsbåtsägare. Korten uppdateras kontinuerligt och trycks i olika intervaller beroende på vilka förändringar som sker i respektive kustområde. Därför är det också viktigt att man som fritidsbåtsägare har ett uppdaterat sjökort till hands, säger Fredrik Strömbäck, kundansvarig vid Sjöfartsverkets avdelning för Sjögeografi. 

Sjöfartsverket har också beslutat att byta ut pappret för årets båtsportkort mot ett mer miljövänligt och FSC-certifierat (Forest Stewardship Council) alternativ. Sidorna kan upplevas som tunnare, men har samma kvalitet som tidigare när det kommer till att vara slit- och vattentåliga.

Faktaruta:

Sjöfartsverkets båtsportkort 2021

Sjöfartsverkets båtsportkort för 2021 kommer med följande förändringar för respektive serie: 

Västkusten norra 

Cirka 400 uppdateringar. Djupuppgifter har ändrats som ett resultat av sjömätningar. Fartbegränsningar har tillkommit och tagits bort. Ändringar med anledning av nytt och förändrat ruttsystem i Kattegatt.

Västkusten södra

Cirka 400 uppdateringar. Djupändringar och undervattensstenar med anledning av sjömätningar. Flytande utmärkning har flyttats och ändrats. Ändringar med anledning av nytt och förändrat ruttsystem i Kattegatt.

Sydkusten

Cirka 230 uppdateringar. Resultat från flera sjömätningar har förts in i sjökortet. Förändringar med anledning av nytt ruttsystem och trafiksepareringar. Nya förbudsområden och fartbegränsningar.

Ostkusten

Cirka 200 uppdateringar. Nya och justerade fågelskyddsområden. Nya fyrar och ändrad flytande utmärkning. Flera nya undervattenstenar och justerade djupkurvor.

Här kan du läsa mer om Sjöfartsverkets båtsportkort:
https://www.sjofartsverket.se/sv/tjanster/sjokortsprodukter/kopa-sjokort2/

En kommentar »

  • Jan Wilhelm Holst skriver:

    På mine båtsportkart står 10 øres telefonautomat angivet, men jeg finner de ikke og desuten har jeg ingen 10 øringer. Kanskje jeg skal kjøpe nye kart. MVH Jan W. Holst Willingen Heks V