Hem » Mitt På Kryss

Mitt På Kryss

På Krys med Fingal – Dag 10

9 juli, 2014 – 12.35 Kommentarer inaktiverade för På Krys med Fingal – Dag 10

fingal14_8juliIdag grillade vi lax. Vi njöt av att solen äntligen lättade på värmetrycket och det hördes inte ett ljud från någon under hela middagen.

Det är helt otroligt att det redan har gått 10 dagar. Eller nej, rent teoretiskt är det otroligt men i verkligheten känns det snarare som en månad. Även om det är helt galet roligt här så är det mycket att göra. Dagarna blir långa men man vänjer sig vid att kylskåpet är under durkarna, att all mat är krånglig att laga, att man har två andra personer på en så liten yta att anpassa sig efter och att behöva plocka undan allting eftersom det inte finns plats för saker att ligga och skräpa.

Som en tjej vi intervjuade sa, ”Det bästa med havet är att man rent känslomässigt går så mycket upp och ner. Ena sekunden är man helt utmattad och vill bara mönstra av. Andra sekunden har man roligare än man någonsin haft.” Precis så känns det.

Vi lämnade Hasslö vid 10-tiden imorse och navigerade energiskt i kryss till Karlskrona. Sen vi kom iland har vi hunnit gå på marinmuseet och kollat på ubåtar tills de stängde, handlat och små städat båten. Vi har dessutom hunnit lyxa till vardagen lite med grillad lax, majskolvar, couscous, tsatsiki och mjölk. Man lär sig att uppskatta det lilla här i livet när man har en durk full av konservburkar och en halv låda full med nudelpaket.

Vi har suttit på hamnkontoret och skrivit med choklad som inspirationskälla i flera timmar. Klockan är ett och vi ska upp tidigt imorgon för att segla till Utklippan om vinden blåser åt rätt håll och med rätt styrka.

God natt från mig och mina sovande kamrater!

Hanna