Hem » Löpsedel, Mitt På Kryss

Löpsedel   Mitt På Kryss

På Kryss med Fingal – besättningen

24 maj 2013 – 12:55 Kommentarer inaktiverade för På Kryss med Fingal – besättningen

Fingal_olleVeckan för midsommar lämnar tre ungdomar Malma Kvarn för att segla runt Sveriges kuster, skärgårdar och inlandsfarvatten – och de ska rapportera om sina äventyr här i På Kryss.

Nu är det snart dags för våra ungdomsreportrar att borda Fingal och ge sig iväg. Det är en liten grupp väl motiverade och skarptänkta ungdomar mellan 17 och 22 år som kommer att skriva om, fotografera och videofilma sina upplevelser runt om i Sverige.

Varje dag kommer en kort uppdatering på www.pakryss.se och du kommer också att kunna följa dem genom att Fingals position visas på en karta på webbplatsen. I en serie artiklar under hösten, vintern och nästa vår skildras ungdomarnas resa.

sannaSanna Halt, 19 år, tar studenten i juni på Öckerö gymnasium, vilket innebär att hon totalt under sex månader på skoltid har seglat barken Gunilla på båda sidorna om Atlanten. Hon har Basic Safety och håller just nu på att komplettera till Fartygsbefäl klass 8 genom skolan. Sanna ska bli journalist. På fritiden skriver och sjunger hon egna låtar och gillar att gå på musikfestival.

beckaRebecca Gedda, 17 år, bor i London och läser IB på Internationella skolan. Har en egen Maxi 68 och har seglat skutor sedan 12-årsåldern, bland annat som konfirmand på Elida, sedan Atlantica och Gratia. Hon har instruktörsutbildning på skolfartyget Astrid Finne, har seglat två säsonger som kock ombord och planerar att segla mycket mer framöver. Tar kustskepparexamen just nu.

johanJohan Pehrson, 22 år, pluggar statsvetenskap på universitetet. Uppväxt på seglarskolor på Stora Värtan utanför Stockholm och har då mest seglat optimist och tvåkrona. Har också seglat på SXK:s skutor två gånger: till Shetland som elev och som kock på en Kattegattsegling. Johan spelar saxofon i band.

ellenEllen Verde, 18 år, är med en kortare period. Läser andra året på CIS-gymnasiet i Kalmar. Har gått i seglarskola varje sommar sedan sju års ålder och är nu ledare där. Skriver mycket och håller på med digital video i skolarbetet.