Hem » Nyheter

Nyheter

På Kryss med Fingal – Dag 10.

27 juni, 2013 – 11.57 Kommentarer inaktiverade för På Kryss med Fingal – Dag 10.

Bergs slussar, en trappa uppbyggd av sju slussar i rad plus två dubbelslussar, vilket betyder totalt 11 slussar som är mer eller mindre sammansatta. Detta skulle vi idag ge oss på, och det gjorde vi också efter en lång morgonsimtur och härlig frukost. Vi armbågades lite med de andra båtarna då vi hade leget och väntat nedanför slussarna sedan dagen innan, och tyckte därför att vi hade lite förtur.

När slussandet skulle dra igång så startade vakterna slussarna och sedan stängde av dem igen för att komma och prata med oss om hur dåligt det var att vi inte hade vinschar… Och nästkommande 6 slussar tittade och pratade de om oss, väldigt uppenbarligen inte på ett positivt sätt… Men vi klarade alla slussarna utan några större misstag eller pinsamheter.

Vid den sista slussen så hjälpte Johan båten framför oss med avhållet och när vi var klara så gick han över och klappade hundar och minigrisen som några åskådare hade med sig. Jag och Sanna gjorde oss färdiga att åka vidare, men Johan verkade inte lika intresserad av att åka med oss som han var i att klappa hundar och grisar… Så vi åkte och vinkade glatt till honom när vi gjorde det också. Vi åkte en bra bit och när vi gjorde videoblogg och jag sade ”Är det inte någon som fattas?” så ser man Johan komma springandes i bakgrunden! Hahaha, sån timing!

Inatt ligger vi i Ljungsbro, och Sanna lyckades flörta till sig lite nybakat frukostbröd till oss, underbart då ingen av oss ville gå och handla. Sedan gosade vi ihop oss i förpiken och tittade på Star Wars. Mysigt mysigt!

Imorgon siktar vi mot Motala, men vi vet alla att det är lite väl ambitiöst… Så vi får väl se hur det går… Fortsättning följer… ;)

 

/Becca