Hem » Löpsedel, Mitt På Kryss

Löpsedel   Mitt På Kryss

På Kryss med Fingal – Dag 11

27 juni, 2013 – 11.58 Kommentarer inaktiverade för På Kryss med Fingal – Dag 11

pxmf_23juni_2Idag orsakade vi lite drama. Mitt i allt regn ville M/S Ceres, en av kanalens fina turistbåtar, köra om vår lilla Fingal. Inga problem tänkte jag, som satt själv uppe på däck vid rodret. Trots att kanalen inte är överdrivet bred fanns det plats åt oss båda, så jag girade styrbord. Allt gick som väntat, tills vi låg sida vid sida.

Fingal är som ni kanske har förstått inte den största båten, och drogs därför med i Ceres’ svall. Farten ökade markant, trots att jag illa kvickt stängde av motorn. I panik ropade jag upp de andra från salongen, som förvånat kikade upp och undrade vad som pågick. Hur vi än gjorde så kunde vi inte slita oss från Ceres långsida. Vi försökte backa, men förgäves.

Det hela slutade med att vi efter mycket om och men fick kontakt med en av besättningsmedlemmarna ombord på Ceres så att de bromsade och vi kunde slita oss från svallet. Glatt vinkade turisterna ombord adjö, och vi fick äntligen pusta ut.

Veckans kaos har vi helt enkelt redan avklarat, så förhoppningsvis blir helgen lugn och solig.

Med vänlig hälsning
Sanna