Hem » Mitt På Kryss

Mitt På Kryss

På Kryss med Fingal – Dag 18.

5 juli, 2013 – 07.08 Kommentarer inaktiverade för På Kryss med Fingal – Dag 18.

pxmf_3juliSå här i efterhand så är man nästan förvånad över vad vi gjorde idag. Vi seglade tvärs över hela Vänern på en dag – 16,5 timmar!

Lite turbulens var det såklart, med tappning av lucka (igen), jacka, och en grundstötning pga misscomunication. Men ingen större fara, även om Johan gjorde nödsignaler, men vi hejdade honom och sedan var allt bra.

För ett par dagar sedan fick vi även en ny  besättningsmedlem ombord, ett fritt rullande ägg vid namn Eggbert Sven-Ullman, inspirerat av en hamster. Eggbert har nu fått ett ansikte och anses nu vara del av familjen av mig och Sanna, och han/hon/hen har på något mirakulöst överlevt 3 dagar ombord i vår kaotiska sittbrunn?!

Förutom ägg så ägnar vi även mycket tid åt musik, allt från Beatles till Håkan Hellström går hem ombord på Fingal.

(Jag måste bara lämna ett litet meddelande till min kära mor: Du kan vara stolt över att ha spelat sönder Bo Kaspers Orkester senaste skiva när jag inte missar ett enda ord i texterna när vi grant ylar i takt med musiken till ”Samma bil (båt)”.)

Efter mycket om och men kom vi äntligen fram, och Vänersborg hälsade oss välkomna genom att öppna himlen och hälla allt vatten som var möjligt över oss…

Och vi siktar mot Göteborg som troligtvis kommer dela med sig av ännu sämre väder. Men nu är vi glada (och väldigt blöta) men vi är i alla fall framme!

Godnatt från en trött besättning på Fingal!

/Becca