Hem » Nyheter

Nyheter

På Kryss med Fingal – Dag 2.

18 juni, 2013 – 09.33 En kommentar

 

Fingal_olle

Första gången man gör något nytt är alltid lite nervöst. Trots att jag har seglat skuta tidigare kändes det faktiskt lite skrämmande att tacka ja till att segla en ”vanlig” fritidsbåt hela sommaren. Om nu Fingal kan kallas vanlig. Men ibland måste man testa saker som är främmande, för annars kan man aldrig lära sig något nytt. Och vad är egentligen det värsta som kan hända? Saker och ting brukar alltid lösa sig, eller hur?

Igår var det dags, vi skulle ta steget och faktiskt segla henne, Fingal. Tidigare dagar har ägnats åt förberedelser, men nu skulle hon äntligen rastas. Efter ett kort stopp på Kryssarklubbens kansli satte vi kurs mot Malma Kvarn. Solen sken, humöret var på topp trots att vinden uteblev. Men att tillsammans mysa bak i sittbrunnen, vinka glatt åt andra fartyg och planera framtida äventyr är inte fy skam det heller.

Men trots min uteblivna segelerfarenhet när det kommer till fritidsbåtar så gjorde jag förhoppningsvis inte för många fel. Nu i början är vi dessutom nästan dubbelt så många än ordinarie ombord, då både Micke och Ellen gör oss sällskap. Så det finns definitivt någon som kan sträcka ut en hjälpande hand om jag skulle krångla till något. För krångel kommer säkerligen uppstå. Men sånt brukar alltid lösa sig, eller hur?

//Sanna Halt

 

En kommentar »

  • carina olsson skriver:

    Hej Sanna!
    Det skall bli så fantastiskt kul att läsa om när du krånglar till det på Göta kanal i sommar.
    Lycka till!
    Carina