Hem » Mitt På Kryss

Mitt På Kryss

På Kryss med Fingal – Dag 22

7 juli, 2013 – 20.51 Kommentarer inaktiverade för På Kryss med Fingal – Dag 22

pxmf_becka3En nyvaken besättning lämnar Källö-Knippla efter en efterlängtad god natts sömn och rikligt med god mat. Som bonus fick vi även med två reservseglare då Sanna mönstrat av för att ha simskola.

Min kusin Mauritz seglade med oss till Marstrand där han blev (bokstavligen) avsläppt i farten, men med glada skutt så fixade han det galant. Min barndomsvän Scott seglade även med oss hela vägen till Mollösund som var vår destination.

Det var grymt kul att sätta segel för det var den första seglingen på västkusten men den första seglingen hade vi redan gjort så pirret hade lagt sig något. I och med att Göteborgs skärgård är något av min hemmaort så var seglingen till Mollösund lugnt och fin, men vinden var bra och det krängde en del.

Som sagt med ett snabbt stopp i Marstrand så seglade vi utanför Åstol när den riktigt ”nice’a” seglingen började. Den krängde rejält, men vi har lärt oss av tidigare att man skall lägga ner luckor INNAN det lutar för mycket, sjöstuving tjärnar en i längden och håll koll på navigeringen för att undvika grund! Tog ett tag att bemästra dessa kunskaper men ni kommer vi aldrig glömma dem.

Kvällen la vi till på en dockspotplats som Johan lyckades flörta till sig och sedan kom Ellen och mötte upp oss. Under kvällen skapade vi konstverk och lagade annorlunda pizzor på stenhäll. Gott-gott-i-gott-gott! Jag och Johan avrundade även kvällen med kortspel hos Johans barndomskompis och hans vänner, vilket var Nice med stort N.

Nu blir det en lång dejt med kudden, go’natt!

Becca