Hem » Mitt På Kryss, Nyheter

Mitt På Kryss   Nyheter

På Kryss med Fingal – Dag 26

11 juli, 2013 – 00.24 Kommentarer inaktiverade för På Kryss med Fingal – Dag 26

FingalEllen1En tidig, men ganska trögstartad morgon. Efter ätit frukost på Fingal hoppade vi över till våra följeslagare på Skärgårdsströvaren. Idag skulle vi in i Idefjorden, den fjord där Sverige och Norge möts.

Några timmar förflöt på motorbåten, och tillslut har vi kommit längst in, där Sverige västkust börjar. I samma anda började vi också officiellt vår resa med Fingal. Först firades det med bad från den bojen där gränsen går, och sen glass i Krokstrand. I den lilla byn var det mest gästande norrmän, men vi hittade även en äldre dam vi kunde prata lite med. Hon pratade om det vi har hört på nästan varje mindre by vi besökt, utflyttningen av bofasta. Drömmen om landet och skärgården verkar ta slut innan en halvtimmes bussfärd till närmaste stad.

Innan vi kunde resa hem behövde vi tanka och bestämde oss för att åka över gränsen, till den norska staden Handen. Där vandrade vi runt och kika på menyerna. Vi tänkte fotografera de ohyggliga norska priserna men det visade sig att pizzan bara kostade 90 kronor. Vi blev lite besvikna.

Efter vi kommit hem åt vi och hissade upp Becca i masten. Så mycket mer än så hann vi inte med, men vi fortsatte med vår nyss påbörjade tradition att ha högläsning ur Pippi Långstrump i Söderhavet. Till traditionen hör även att vi somnar efter halva kapitlet, vilket jag lyckades med den här gången.

Allt gott!

Ellen