Hem » Mitt På Kryss

Mitt På Kryss

Pa Kryss med Fingal – Dag 27

12 juli, 2013 – 15.23 Kommentarer inaktiverade för Pa Kryss med Fingal – Dag 27

pxmf_johan1Tack Strömstad för att du fyllde mina nätter här med sunkig festmusik, deppiga toaletter och trevliga människor. I morse vad vi trodde var klockan 5 vaknade vi och stack ut till sjöss, men mitt i frukosten trycktes vår hurtiga självförtroende ner av den riktiga tiden..

Vi bytte ut Becca mot Micke, då hon ska flytta tillbaka från London skulle se till att skatteskrivas i Sverige för att inte få Migrationsverket i hälarna, vilka annars gör sitt bästa för att knäcka ensamkommande flyktingbarn så fort de får chansen.

Utan vårt kära flyktingbarn tog vi oss söder ut där sjöbrisen snart tog till och blåste våra segel fulla. Efter några timmar såg vi en dimbank närma sig i fjärran men fortsatte så fort vi märkte att den avtog.

Tolv timmar på samma bog tar man sig igenom många samtalsämnen, alltifrån dödshjälp och kölhalning till hur man löser blindtarmsinflammation till långt ifrån land och hur man botar sjösjuka (bäst är att identifiera sig som sjöbjörn utan förmåga till sjösjuka alternativt att ta amfetamin).

På vägen såg vi en del sälar och en tumlare (delfin), eventuellt en sjöjungfru men framför allt massor av ljuvliga brännmaneter. Inatt ligger vi på Bohus Malmön, hamnavgiften är 430 kronor per båt vilket de tydligen tycker är en rimlig summa.

Vi blev bjudna på fantastisk middag av Beccas familjevänner. Nu ska jag läsa Pippi i Söderhavet för Fingalbesättningen och sedan sova, för jag har lovat att hoppa hopptorn tidigt i morgon bitti. Det lät som en jättebra idé när jag sa det vi får se om jag är lika nöjd med mitt beslut om några timmar. God natt gott folk!

Johan

 

Meanwhile on the Skärgårdsströvaren…
Jag (Becca) och Lotta stannade kvar en stund till i Strömstad för att jag skulle skriva in mig in i Sverige igen som efter mycket om och men, samtal hit och dit samt en fyrsidig blankett senare var jag fri och min försäkring började gälla! Och jag som klättrat i riggen ”x” antal gånger och hela kittet, hahaha!
När detta var avklarat firade vi till det med en kaffe från pressbyrån och en snabbhandling på ICA av bröd, kakor, vatten och andra nödvändigheter som kunde krävas på vår långa färd som låg framför oss, och med tanke på att vi rejsade mot Fingal som hade cirka 3 timmars försprång, så var det verkligen nödvändigt.
Vi började med att lägga loss och försöka tråckla oss ur hamnen utan att irritera norrmännen omkring oss och sikta mot macken och tanka. Väl klara mot detta så kom nästa problem, hur f*n funkar ruttmarieringen på ”ippan” (ipaden)? 36 minuter senare listade vi ut det.
Men det var inte det enda tekniska problem som vi stötte på… Vid Musön märkte vi att olje varningslampan blinkade och vi körde snabbt till Fjällbacka där vi flirtade till oss uppmärksamheten av massa män omkring oss, bland annat en båt med tre killar som ville hjälpa oss?! Underbart! ;) men när det väl kom till kritan så kunde vi 1; inte få av kåpan, 2; hitta oljestickan, 3; lista ut vad det va för olja vi behövde. Vi listade ut att det var fyr-taktare och att tanken satt i motorn men hade ingen aning om det var mineral eller syntetisk olja som behövdes… Såååå nära… Föll verkligen på mållinjen…….
Men till slut kom vi fram till Bohus Malmön, efter 3 varv framför hamnen, FÖRE Fingal, så vi vann! ;)
Becca