Hem » Nyheter

Nyheter

Pa Kryss med Fingal – Dag 28

13 juli, 2013 – 15.35 Kommentarer inaktiverade för Pa Kryss med Fingal – Dag 28

FingalBecca2Det var bestämt att det skulle vara en skrivdag idag, och det var det. Vi spenderade drygt 3 timmar på ett cafe, och 7 koppar kaffe (för min del) senare hade vi faktiskt producerat en del! Dock inte så mycket som vi hoppats på… Men bättre än inget! ;)

Johan var även en hjälte idag! Han räddade en båt som hade fastnat med bojen mellan propellerbladen och Johan dök ner med en kniv i munnen och lyckades efter mycket om och men att såga loss linorna och bända bojen så den kom loss, grymt jobbat!

Resten av dagen städade vi och allmänt organiserade upp livet ombord på Fingal. Sedan duschade vi allihop i omgångar då vi alla kände oss lite vissna… När Johan duschade så fick jag och Ellen den briljanta idéen för att få upp matlusten på vem som helst, pannkakor! Mums! Men det var bara ett problem… Vi hade ingen mjölk… Så vi tog vatten! Och applicerade lite ner mjöl, vilket faktiskt blev ganska bra även om smeten hade konsistensen av majonäs eller epoxilim ungefär. Men i slutändan blev det ganska bra, tortillia liknande bleka smetplättar, men om det är något vi lärt oss på sjön så är det att man inte är kräsen för maten, nä, vi är glada om vi får mat. ;)

Efter en god dag skulle vi puttra de två distansen till Brandskär, en fin naturhamn söder om Bohus-Malmön. Vi la loss och trasslade ut oss från platsen och gick ur hamnen. Vi hade inte ens kommit ur sundet mellan Kalven och en annan kobbe föränn jag sade :”äääh, folket, nu går det långsamt…. Nu står vi still…. Nu backar vi… F*********N! Hissa focken, NU!”. Johan testade att slå av och på motorn men endast en 26 sekunder lång pust kunde skakas ur den lilla motorn. Men focken hissad så seglade vi tillbaka mot hamnen och lade till med segel som drivkraft och fick applåder i gensvar. Det gick i helhet ganska problem, och som mitt motto är: Det är ett problem, det är bara att lösa, och det gjorde vi.

Nu sitter vi och gör videobloggar och myser av den fina solnedgången som är lugnet före stormen då busväder har anats de kommande dagarna. Imorgon bränner vi vidare mot Åstol.

Nu skall vi sova, natti natti, lyckad dag och glad besättning ombord på en ren och städad Fingal :)