Hem » Nyheter

Nyheter

På Kryss med Fingal – dag 3.

19 juni, 2013 – 19.33 Kommentarer inaktiverade för På Kryss med Fingal – dag 3.

Tuesday 18th June IIII

Living on the edge – and filling in the edge (while we were there)

Vi väcktes klockan åtta av Micke som knackade på, men det var faktiskt väldigt begränsad respons från vår sida. Alla bara vände på sig och fortsatte krama kudden i hopp om att aldrig behöva släppa den… Men till slut gav vi upp och trocklade oss ur sovsäckarna och upp mot en dag med nya utamaningar.

Jag och Ellen, 18år, fick i uppgift att blanda till epoxy lim (fog) och fylla kanterna under sittbrunnen för att öka stabiliteten. Ingen av oss hade knappt ens hört talas om epoxy och ännu mindre visste hur man blandade till det! Efter en lyckad övning med att blanda till receptet så begav vi oss in i det minimaliska och extremt obekväma stuvningsområdet under sittbrunnen för att foga taket. Vi skrattade och sjöng bäst vi kunde för att hålla humöret uppe! Detta var vårat sätt att ”fill in the edge” ;)

Sedan skulle riggen fixas och när stagen så skulle det klättras i riggen för att sätt dit dirken och backstag. Det pirrade lagom mycket innan och nervositeten steg ju högre upp jag kom. Men det var bara att fästa blicken och bita ihop. När man till sist kom tillbaka ner på däck så hade nerverna lugnat sig och mitt högra ben hade total domnat bort, men det var värt det! ”Living on the edge”! ;)

Under resten av dagen så allmänt fixade vi med Fingal, bland annat mastfot och knaprar sattes fast, vilket är tack vara den hemliga ingengören Johan och sågmästaren Sanna. Johan och Sanna var även med och intervjuade seglarskolan och jag och Ellen försökte få tag i ”Malma Kvarn mannen”, men han gick och la sig vid halv nio… Vi har också jobbat på vår något annorlunda matlagning, snabbmakaroner med majs, morot, brokoli och ostsås serverat med tekokat ägg och ”bullbröd” (pågen limpa) , men det var faktiskt förvånande gott!

Nu skall vi trockla ner oss i sovsäckarna igen för att ta sätta segel mot Nynäshamn vid halv sex imorgon…

Godnatt från Malma Kvarn

Becca