Hem » Mitt På Kryss

Mitt På Kryss

På Kryss med Fingal – Dag 30

15 juli, 2013 – 23.36 Kommentarer inaktiverade för På Kryss med Fingal – Dag 30

FingalJohan1Idag, en karaktärslös dag utan fysiskt innehåll. Men ointressanta dagar ger plats att studera sin sociala situation.

Det kanske mest intressanta med att ge sig ut till sjöss i en liten båt under en längre tid är inte relationen till sjön och båten, utan hur man hanterar det sociala – eller frånvaron av det om så skulle vara fallet. Man är som människa en social varelse och definieras som individ mycket utifrån sin publik och de man spelar mot. Att placera tre människor på en liten båt under en lång tid för att sedan byta ut en av dessa människor skulle kunna vara stommen i ett manus att sätta upp. Eller varför inte ett experiment i socialpsykologi.

”En studie i ungdomens beteende” eller ”Big brother on a boat” kanske är projektets verkliga namn. Med tanke på att Micke så ivrigt önskar att vi installerar en filmkamera i masttoppen som kan filma allt dumt vi gör blir man ju lite misstänksam. Jag ska undersöka saken.

Vi har för övrigt gått och blivit landkrabbor, alltså tagit in på båthuset Gedda Mansion på Knippla. Skönt att få en riktig säng men det känns lite instängt och marken så stum jämfört med ett gungande hav och en båt utan direkt möjlighet att stänga.

/Johan