Hem » Mitt På Kryss

Mitt På Kryss

På Kryss med Fingal – Dag 31

17 juli, 2013 – 13.11 Kommentarer inaktiverade för På Kryss med Fingal – Dag 31

pa_kryss_med_fingal_becka_300dpiIdag var det upptäcktsfärd av Öckeröarna. Vi lade upp planen att ta oss till Hönö och sedan jobba oss uppåt genom kommunen. Meeeeen… På andra sidan Knippla-färjan kom vi på att vi behövde fylla på västtrafikkortet och tog oss därför till Hönötappen. Vi fyllde på kortet igen och sen var det iväg igen, men i och med att Ellen aldrig liftat innan så blev beslutet att vi skulle lifta till Hönö för att hålla ner kostnaderna. Under dagen liftade vi en hel del och träffade jättemånga pratglada och trevliga öbor som gärna berättade skrönor och historier om öarna.

På Hönö började vi med en lång fika och hade även turen att stöta på barken Ingo (som vi såg i Strömstad) med medföljande festivalgäng men även Träbåtsfestivalen var där. Det var ett gyllene tillfälle att få lite mer luft under vingarna till vår träbåtsartikel. Där träffade vi ett par träbåtsentusiaster som delade med sig av både ”peaks and troughs” när det kom till träbåtar.

Ett långt prat senare så begav vi oss mot Fotö för att det är där ungdomarna i kommunen är enligt en säker källa… ;) Vi åt glass och fick ett samtal från SR som ville komma och göra ett reportage om oss!!! Så radio bokad för imorgon. Efter det så fick vi extrem energi och ringde till alla tidningar och liknande som vi kunde hitta!

Så såhär blev slutligen schemat för nästkommande dagar:
Tisdag: Öckeröarna (jobba på eget repportage)
Onsdag: Radiointervju (från klockan 10), Öckerö tidning
Torsdag: Sälsafari (kl 9), Göteborg för andra möjliga tidningsintervjuer
Fredag: Gottskär för intervju med GP (kl 12), sedan Kungsbacka Posten (kl 3) för att sedan sätta kurs mot Vendelsö.

Så lite fullt upp! Men sälsafarin flörtade vi till oss världens deal, då vi fick 3 personer för priset av 1! Från början skulle det vara makrillsfiske men som de vegetarianer vi är så kändes det lite fel, hehehe.

Fick skjuts av ett jättemysigt Fotö-par som körde oss hela vägen till Burö bara för dom tyckte vi var mysiga och ”vi är pensionärer och har all tid i världen”, gose par! Sån vill jag också bli på ålderns höst!

Vi tog en sväng till Hyppen och Rörö och sedan home-sweet-home! Väl hemma så firade vi till det med att duscha (eller Johan duscha) och jag och Ellen gick till restaurangen. Då bestämde Ellen att hon skulle klippa lugg! Klockan 12 på natten låg Johan och var stylist i soffan och åt chips medans jag manövrerade saxen i ögonhöjd på Ellen och en stund senare så var det klart! Och gud vad fint det blev! En riktig snygging är hon med sin lugg och hängslebyxor ;) efteråt sade Ellen ”Hade någon frågat mig om jag skulle låta två personer som jag känt i 2 veckor klippa lugg på mig så hade jag sagt tvärt nej!”, men det var ju tur att ingen frågade det innan så hon inte reflekterade över detta. ;)

Grym och händelserik dag!
Godnatt

/Becca