Hem » Mitt På Kryss

Mitt På Kryss

På Kryss med Fingal – Dag 33

18 juli, 2013 – 11.01 Kommentarer inaktiverade för På Kryss med Fingal – Dag 33

FingalJohan2Upp klockan sex. Ineffektiv sjöstuvning och kom iväg klockan halv åtta för att hinna till Hönö innan nio. Sälsafari tidigt på morgonen, hur tänkte jag egentligen när jag bokade den turen? Båt har vi ju själva och sälar har vi ju sätt flera stycken. Jag ska börja ifrågasätta mig själv lite oftare innan jag tar beslut.

Personen från ”Äventyr och Tång”, företaget som vi hade bokat sälsafarin med, hade inte mycket respekt för oss kunder. När vi dök upp var han inte där och när vi sen fick tag i honom sa han att han inte hittade resten av sina kunder och föreslog att vi kunde hjälpa honom att ta upp hans kräfttinor istället, alltid bra med gratis arbetskraft.. Till slut fann han resten av kunderna, bestämde sig för att åka på sälsafari och fråga om vi ville följa med, jag bad att få återkomma inom ett par minuter. När jag sedan ringde tillbaka efter några minuter för att meddela att vi inte ville följa med svarade han

– Det gör inget, vi har redan stuckit.

Trevligt, tänkte vi och kastade loss för att segla mot Kungsbacka. Efter några distans började vi duka till lunch. Becca tar sig en titt omkring och konstaterar helt casual:

– Nu kommer vi gå på grund.

Utan att förstå sanningshalten i sina ord hörs i nästa stund ett hårt ”kaboom” under oss och vi sitter fast utanför Danska liljan utanför Göteborgs hamninlopp.

Vi satt verkligen fast så Micke och Lotta fick komma till undsättning, medans de drog oss hängde Fingalbesättningen i vanten och längst ut på bommen för att till slut få loss henne och vi kunde fortsätta mot vårt avtalade möte med Kungsbacka posten klockan fyra.
Johan