Hem » Mitt På Kryss

Mitt På Kryss

På Kryss med Fingal – Dag 35

21 juli, 2013 – 10.06 Kommentarer inaktiverade för På Kryss med Fingal – Dag 35

FingalEllen1
Efter en tumultartad dag (med lyckligt slut) igår var det en trött Ellen som vaknade upp på Vendelsö. Vi kikade lite extra på den fina ön och pratade med de två ägarna till vandrarhemmet, Agnetha och Ulf. De var lika intresserade av Fingal och Skärgårdsströvaren som vi var av den fina ö de bebodde.

Men vidare skulle vi, både båten och våra datorer behövde få laddas. Eftersom vi hade begränsat med batterier och det blåste ganska lite blev vi dragna. Efter några timmar i solsken kom vi fram till Varberg. Där hade vi mycket att göra, först var det lunch som gällde. Becca hade haft ont i vänster ringfinger två dagar i sträck så hon och Lotta fick gå till den helgöppna vårdcentralen. Samtidigt ringer min pappa, och berättar att han och min mamma är i Varberg nu. Efter två fantastiska men uttröttande veckor var det roligt att se dem, fika och prata om hur det är att trilla över bord (det är lite som på film, förresten). Efter några timmar ska de vidare till sina kompisar i Halmstad och jag ska hjälpa till på Fingal. Jag kom tillbaka med ett nytt kontokort (som jag hade tappat på vägen hem från Malma Kvarn ungefär en månad tidigare) och ny energi. Det är så bra med föräldrar ibland.

Tillbaka på Fingal gick jag, Micke och Lotta och storhandlar. Allt ifrån diskborstar till skorpor behövdes handlas. Jag plockar även till mig en ny högläsningsbok, Stora Emilboken.

Under både fikat med mina föräldrar och handlingsturen hann jag se ganska mycket av Varberg. Det är en fin stad, och den här lördagen var det mycket liv. Cruising med raggarbilar, nattklubbar, Caroline af Ugglas spelades och ett bröllop hölls – det hände mycket. Jag har bara fikat på ett café i Varberg, men det är redan min favorit (och säker många andras). På Varbergs fästning bredvid vandrarhemmet finns det Café Fästningsterassen. Otrolig utsikt över vattnet i en del av fästningen som kantas av lummiga lövträd. God fika också!

Något jippo av okänt slag hölls också nere vid den fina badstranden. När det var över kunde man se kallbadhuset i all sin prakt i solnedgången – väl värt ett besök!

/Ellen