Hem » Mitt På Kryss

Mitt På Kryss

På Kryss med Fingal – Dag 37

22 juli, 2013 – 18.59 Kommentarer inaktiverade för På Kryss med Fingal – Dag 37

En varm, stressfri och underbar dag i Varberg, Träslövsläge och Glommen med god lunch och bad bakom båten i sakta mak.

FingalBecca1Vi vaknade i Varberg för andar natten efter en oväntad extra övernattning och satte kurs mot Träslövsläge för att bli bjudna på lunch av Micke och Lotta. Men vi behövde vara där innan kl 11 så vi var uppe med tuppen.

Ett par timmar senare efter ett jämt puttrande runt en udde till Träslövsläge så blev vi alla snopna när det inte var någon skaldjursfrossa som det stod om på skylten. Istället var det lunch buffé, som i och för sig var bra, men det var fortfarande inte vad vi hade förväntat oss. Det var mer eller mindre det enda vi såg av Träslövsläge, insidan av en restaurang och påbörjan till en kö till glasskiosken. Men mysigt var det och vi njöt av den lilla tiden vi hade där. Gott om båtplatser och skyddat så tummen upp för Träslövsläge.

Sedan gav vi oss av igen, för vårt mål med dagen var att ta sig till Glommen. Men denna gång tänkte vi inte puttra, utan satte segel, alla tre, och kom upp i en maxfart av ungefär 1.5 knop. I långsam gå fart begav vi oss mot Glommen och solen stekte på ganska ordentligt. Efter ett par timmar klarade vi inte värmen längre utan bad blev vårat näst mission. Ut med två fendrar bakom båten och så badade vi. Så underbart var det att klamra sig fast vid en fender och det enda man ser är horisonten och hav, hav, hav och hav.

Väl framme i Glommen så gjorde vi en (bokstavligen) snedparkering för vårt peke var för långt och stack ut. Senare behövde vi också vända på båten, och det var en del tråcklande för att få runt båten runt pållaren så att aktern var inåt. Glommen var en mysig hamn, med en del ungdomar. Vi intervjuade en del ungdomar som var uppvuxna på stället och såg fiskebåtarna lämna för att dra till havs.

Kort och gott, en varm, stressfri och underbar dag!

/Becca