Hem » Mitt På Kryss

Mitt På Kryss

På Kryss med Fingal – Dag 38

23 juli, 2013 – 19.02 Kommentarer inaktiverade för På Kryss med Fingal – Dag 38

FingalEllen4En dag som startade lugnt i Glommen. Det var knappt någon vind och att hissa seglen kändes nästan onödigt. Men under solens gassande strålar drogs de ändå upp och vi fortsatte söder ut. Förmiddagen flöt på med frukost, solande och avbyte vid rodret. Inte mycket hände. Men tillslut kom vinden och vi började slöra med fulla segel.

Snart var vi framme i Grötvik där vi la till ute på en brygga. Medan Johan fortsatte sitt båtletande bestämde Becca och jag att påbörja vårt letande av mataffär. Efter att ha frågat oss runt och sedan försökt (och misslyckats) med att lifta bestämde vi oss för att gå till närmaste mataffär. I själva Grötvik fanns det ingen, men vi tänkte att vi kunde gå till utkanten av Halmstad som låg ganska nära. Vi struntade i några skor utan gick barfota vilket – vid närmare eftertanke och fyra kilometer senare – inte var så smart. Men man lär sig även av det, och nu har vi riktiga sommarfötter, om än ganska ömma.

Grötvik var en fin gästhamn, men ganska obemmanad. När vi skulle betala hamnavgiften möttes vi av en skylt där det stod att hamnkontoret var öppet nio till ett, om man kom övriga tider fick man lägga hamnavgiften i ett kuvert. Men det fanns både öppna och fräscha toaletter och duschar – samt el och vatten, så det fanns inget att klaga på.

Efter ett dop vid båten, då vi också passade på att tvätta den, somnade jag medan Becca läste högt om när Emil i Lönneberga levde loppan på Hultsfreds slätter.

 

/Ellen