Hem » Mitt På Kryss

Mitt På Kryss

På Kryss med Fingal – Dag 40

25 juli, 2013 – 21.53 Kommentarer inaktiverade för På Kryss med Fingal – Dag 40

Idag var vi uppe med tuppen! Sen kväll med livemusik och mysigt häng i Hornbaek. Vi tog oss hela vägen till Danmark som var tanken, TILL SLUT…

DSC01649När vi vaknade så regnade det så det stod härliga till. Micke och Lotta bogserade oss den första biten till Mölle, men då skulle de tanka så de lämnade oss. Vi tog ut en kurs och styrde med kompasskursen men också mot landet som vi såg i horisonten, vid namn Danmark. När det regnade så tog vi omgångar eller hade pass när man styrde då de andra kunde vara nere och skriva eller städa eller liknande istället för att alla satt uppe och blev blöta i regnet. Detta fungerade väldigt bra, både när vi blev bogserade och när vi styrde själva, ja menar, vem kan inte antingen följa båten framför eller en kompasskurs eller styra mot land? Detta visade sig vara svårare än vad vi trodde…

Under passen så såg vi säl och tumlare som var nyfikna på vår färd, men efter timmar av regn, några skorpor, blåbärssoppa och styrande i knaper takt så kom vi äntligen fram till kusten. Då ser vi Micke komma farandes med andan i halsgropen. Då visade det sig att vi hade styrt helt fel och hamnat i Gillileje istället för Hornbaek… Detta var på grund av kompassens missvisning. De hade varit oroliga då våran sändare slutat fungera vid den danska gränsen och ingen av oss hade våra telefoner påslagna, även om en hade batteri med var satt på flygplansläge för att kunna användas i nödfall.

En bogseringstur till och sedan kom vi fram till Hornbaek som luktade starkt av illaluktande tång som höll på att förmultna. En avancerad fickparkering  med peke och hela kittet och sedan var vi helt i hamn och fast förtöjda. Precis som ni så finns det en del personer som känner till Fingal, och ett par kom förbi oss och började prata. De var från Smygehuk och hade seglat till Gilleleje för att invänta sin son. De såg oss när vi lagade middag, i form utav nudlar, och sade:

–          Det är kul att se ungdomen klara sig utan alla pryttlar och pinaler och se er segla en sådan vacker båt!

Gud vad roligt det var att höra detta! Det gjorde en verkligen varm i hjärtat. De berättade även om hur de brukade åka till Hornbaek eller Gilleleje varje år för det är bra och mysiga städer med restauranger och affärer. Så även om det luktade lite konstigt så fick vi ändå ett gott intryck av det här stället. PÅ kvällen hörde vi livemusik och drog oss ditåt och slutade på en uteservering med artister som spelade underbar musik, så vi hade de då bra!

Så tummen upp för Hornbaek, även om det inte var någon jättestor hamn så tycker jag den var förhållande vis bra. ***

/Becca