Hem » Löpsedel, Mitt På Kryss

Löpsedel   Mitt På Kryss

På Kryss med Fingal – Dag 55

9 augusti, 2013 – 21.41 Kommentarer inaktiverade för På Kryss med Fingal – Dag 55

Sista dagen ombord på Fingal och tårfyllt farväl, nu är det slut för den här sommaren och vi tackar för oss.

DSC02224Jag känner mig ärad att få vara den som får göra det sista blogginlägget, och ännu mer ärad att få vara en av årets ungdomsreportrar.

Tidig start för att klockan 8 skulle vår kära Fingal lyftas ur havet för den här säsongen. Innan lyftet så skulle båten tömmas och gårdagens städning fullföljas. Langen går och det var fort gjort att få ut alla saker. Efteråt så fokuserade en av oss på att sortera sakerna i land, en fixade på däck och en skurade och sopade i salongen.

8:21 så lyftes Fingal upp, och det var en märklig känsla att se vårt hem för den här sommaren sväva ur vattnet. Det var också lite sorgligt för man kom mer underfund med att det verkligen var slutet på den här resan och på det här äventyret, men vem vet, kanske kommer en fortsättning nästa år.

Efter upptagningen och ett par okokta nudelpaket så var det skrubbning av skrovet för att bli av med alla havstulpaner som frodades på undersidan, då ångrade vi att vi inte hade badat mer och slitit lite mer tidigare…

image

Men vi samarbetade allihop på ett effektivt sätt och skrapade med Kryssarklubbens medlemskort som vi fick och fick fixat det mesta. Allt från packning, riggomstoppning, avsköljning, slängning av smått och gott, frukost och till och med lunch på rökeriet fixades.

Efter vår lunch på rökeriet så blev det dock brått, för jag och Sanna skulle hinna med en tidigare buss. Kånkade på tunga väskor mot en något olokaliserad busstation var en utmaning på både nerver och muskler. Väl framme så blev det ett ledsamt hejdå till Johan som följde oss till stationen, även om vi hade inställningen ”inget hejdå, bara ett vi ses senare”.

image

Nu i efterhand så är det lätt att säga att man haft den bästa sommaren hittills, men jag tror inte vi visade det tillräckligt mycket under de åtta veckorna som vi tillbringade på Fingal. Och vi får definitivt inte glömma varför vi var där och vem som anordnat allt. Så on behalf of hela Crew Fingal så vill vi tacka vår underbara chef Micke Westin och Lotta som gav oss möjligheten till detta äventyr och för allt tålamod han haft med oss! Tack för den här sommaren, och vill du göra det enkelt för dig i ditt val av besättning för vidare färd med Fingal enkelt så vet jag ett gäng som nog står och hoppas på vidare äventyr genom norra Sverige. ;)

Tack för den här sommaren och tack för Ungdomsreportrarna på kryss med Fingal! Det har verkligen varit Sveriges bästa sommarjobb!

/Becca

PS: Nya tidningen har nu publicerats!

image

Ops, almost forgot! For our international followers… ;)

We have now fulfilled our mission to sail around Sweden’s coast and the boat is now

on land… Sadly… It’s been eight fantastic weeks which we will never forget! And I want to just remind myself of why and how I got this opportunity. It’s all thanks to our boss Micke Westin and Lotta who have spent hours and hours planning and working for this to work, and thank them for all the patience they’ve had with us youngsters… Words can’t describe it, but we really want to say thanks, so on behalf of everyone in the Fingal Crew, THANK YOU, and this summer will be hard to beat!

(And Nigel, I still have not told them my real name ;) )