Hem » Nyheter

Nyheter

På Kryss med Fingal – Dag 6.

21 juni, 2013 – 09.30 Kommentarer inaktiverade för På Kryss med Fingal – Dag 6.

Midsommar i Mem 2013.

Vilken heltokig dag av segling! Vi lämnade grannön till Ringön vid 7 tiden, och satte kurs mot Broken. Frulle (frukost) hade vi inte tid för utan åt till sjöss, vilket var grymt mysigt då solen steg över kusten under tiden som världen sakta vaknade till liv.
Efter antal timmar och att ha passerat en del trånga sund och annat vände vi på klacken och bestämde oss för att lägga om rodret och styra mot Askö istället, vilket innebar en minde utomskärsegling. Under denna segling fick vi uppleva både det ena och det andra. Helt plötsligt hör vi Sanna skrika ”Locket, locket, looooooocket!” Och hoppar och pekar, det vi inte förstår är att det är ingångsluckan som vi tappat i vattnet… För ett ögonblick såg vi den sen försvann det i antingen vattnets mörker eller slukades av vågorna, det enda vi vet är att det försvann och att det aldrig lär bli återfunnet… Heja midsommar? Luckan hade blåst i pga vågorna, som vi trodde var 3-4m men som i verkligheten var 0,5m… Pinsamt!


I och med att det är midsommar så är det uppenbart att det skall regna lite, vilket det gjorde, och det regnade i just den stunden då rorkulten lossnade. Som de kreativa människor vi är så drog vi fram gorillatejpen och tejpade fast den igen, och pinsamt nog så satt den bättre fast efteråt än vad den gjorde innan?!


Efter en viss förvirring kring Askö och felnavigering så ändrade vi planerna igen… Denna gången så bestämde vi oss för att segla hela vägen till början av Göta kanal, vilket innebar att vi missade hela midsommarlunchen och firandet, men det gjorde inget, för vi vinkade glatt till alla andra stollar som var ute och seglade, och en del svarade till och med med slängkyssar!


När vi väl kom fram till Mem så hade vi missat den sista slussen vid 6 med 4 minuter… Segt! Men vi var glada (och hungriga som vargar) ändå! Men midsommarmat fick vi, även om det var middag efter 11 timmars segling. Bättre än inget! Efter middag så bestämde vi oss för att binda midsommarkransar och bege oss mot civilisationen i Söderköping på cyklar. Helt underbart och det blev efter mycket om och men en bra kväll och slut på midsommar i Söderköping! Definitivt en kväll som går ner i minnesboken!

Hoppas alla hade en bra midsommar, precis som dessa sneseglare!

/Becca