Hem » Nyheter

Nyheter

På Kryss med Fingal – Dag 7.

22 juni, 2013 – 06.56 Kommentarer inaktiverade för På Kryss med Fingal – Dag 7.

Hej hopp seglarvänner!

Idag har vi tagit oss igenom tre slussar, en bro och en glass från Söderköping, och ligger nu förtöjda vid en brygga vid namn Sörpling. Slussandet har gått förhållandevis bra, vi fick till och med applåd efter en av slussarna! Men det var dock en applåd i sympati och medkänsla efter att vi tabbade oss lite.


Vi låg tryggt och fint i slussen och allt gick bra tills vi skulle lämna slussen. Vi bar av förän lite väl mycket och vindfånget fick tag i nosen som rusade mot andra sidan av slussen. Sanna drog förtvivlat i rodret och jag försökte trycka allt jag kunde för att skydda fören, och mitt i detta kaos hör vi Johan säga ”Jag följer jättegärna med också” då han fortfarande stod på land… Allt detta pågick i en av de få slussar där folk bara står och hänger och tittar på när folk tabbar sig, vilket gör det liiiiiite jobbigare. Men när vi tog oss ur slussen utan skador och med Johan ombord efter ett kamikazehopp och nästan ha tappat en sko så fick vi en välförtjänt applåd! Underbart!


Under morgonen hade vi genomgångar. Micke gick igenom mediabehandling och Sanna gick igenom äggets mening, vilket det finns två alternativ: Antingen kokas det och äts upp eller så blir det en kyckling som sedan äts upp, vilket är plan B. viktig information som jag tror hon har funderat över länge.


Efter kubbspel så gjorde Johan underbar middag till oss med orientalisk inspiration, grönsaksgryta med nudlar. Stor eloge till Johans matlagningskunskaper! Supergott!

/Becca