Hem » Mitt På Kryss

Mitt På Kryss

På Kryss med Fingal – lyssna på P4 radiointervju

17 juli 2013 – 22:45 Kommentarer inaktiverade för På Kryss med Fingal – lyssna på P4 radiointervju

sr_loggaUnder onsdagen var radioreportern Axel Kronholm från Sveriges Radio P4 Göteborg Direkt ute på Källö-Knippla för att prata med ungdomarna.

Det blev en trevlig fyra minuter lång radioinslag som sänder den 17 juli, men som går att lyssna på om du klickar här.

Så här sammanfattade Axel sin intervju:

Till sjöss med annorlunda sommarjobb

Publicerat: onsdag 17 juli kl 17:26 , Nyheter P4 Göteborg Kommentera

Det är ett annorlunda sommarjobb. Under två månader ska de tre ungdomarna Rebecca Gedda, Johan Pehrson och Ellen Verde utforska Sverige i segelbåt och skriva om sina upplevelser på nätet och i tidning. Förhoppningen är att det ska inspirera fler unga att testa på segling.
”Vi vill inspirera”

Rebecca Gedda (till vänster), Johan Pehrson och Ellen Verde (längst ner). Foto: Axel Kronholm Rebecca Gedda (till vänster), Johan Pehrson och Ellen Verde (längst ner). Foto: Axel Kronholm

– Tyvärr är det väldigt få ungdomar som seglar. Det är mycket barnfamiljer och medelålders par. Man kanske är för skraj eller inte känner till möjligheterna, och där vill vi inspirera fler och visa att det inte krävs så mycket för att ge sig ut på äventyr på svenska vatten, säger Johan Pehrson.

Nu ligger båten förtöjd ute på Källö-Knippla. Båten är en liten fritidsbåt, en Fingal, som renoverats en hel del. Och den är utrustad med en elmotor.

— Den är helt ljudlös när man åker. Det är både härligt för upplevelsen att inte ha en tuffande motor bakom sig, att kunna sitta och prata och höra alla ljud överallt. Men framför allt är det miljövänligt, säger Johan Pehrson.

Axel Kronholm/Göteborg Direkt