Hem » Nyheter

Nyheter

På Kryss nya redaktion 2020

19 december, 2019 – 10.38 Kommentarer inaktiverade för På Kryss nya redaktion 2020

Från och med nyår tar Adviser Studio över produktionen av På Kryss. Desirée Wahren Stattin blir ny chefredaktör och Cecilia Hahne Hilgers klubbredaktör.

Desirée Wahren Stattin bor i Stockholm med man, tre barn och skeppshund. Hon seglar för tillfället en Allegro 33 men har tidigare seglat både Kryssarklubbens skolfartyg och optimistjollar. Några år som seglingsinstruktör blev det också innan journalistyrket tog vid. Hon kommer senast från Bonnier Magazines & Brands.

Ny klubbredaktör är Cecilia Hahne Hilgers som bor med man, två barn och hund på Västkusten. Hon lärde sig redan från tidig ålder att ”segla är godis” av pappan som alltid hade fickorna fulla av choklad när det var dags för långsegling. Favoritminnen i seglingsväg är familjeturerna som barn till danska ön Anholt och på senare tid en vecka i Whitsundays, Australien.

Efter tio år med Make Your Mark som leverantör av På Kryss som tidning och i digitala medier byter SXK vid nyår till Adviser Studio. SXK:s styrelse ansåg att prisfrågan var avgörande i upphandlingen och Adviser Studios anbud var lägre än Make Your Marks.

Johan Boström har varit chefredaktör sedan 2014 och lämnar över till Desirée Wahren Stattin från och med januari 2020. Klubbsidesredaktören Christina Liljestrand lämnar över till Cecilia Hahne Hilgers. Adviser Studios första nummer av På Kryss kommer ut i mitten av januari.

Adviser Studio har samma ägare som företaget Adviser som i dag säljer annonser i På Kryss.

Desirée Wahren Stattin nås på mejl desiree@pakryss.se och Cecilia Hahne Hilgers har mejladress cecilia@pakryss.se.

Redaktionen
redaktion@pakryss.se