Hela båtbranschen upplever just nu stora problem med leveranser av såväl motorer, glasfiber, plast, rostfritt stål och vissa reservdelar. Bakgrunden är den pågående pandemin som påverkar tillverkningsindustrin i hela världen.  Mats Eriksson, vd för Sweboat, Båtbranschens ..." /> Pandemin bromsar båtleveranser | På Kryss Pandemin bromsar båtleveranser | På Kryss
Hem » Läsvärt

Läsvärt

Pandemin bromsar båtleveranser

22 februari, 2022 – 09.01 Kommentarer inaktiverade för Pandemin bromsar båtleveranser
Bild: Adobe TIMAVIDCOLLECTION

Hela båtbranschen upplever just nu stora problem med leveranser av såväl motorer, glasfiber, plast, rostfritt stål och vissa reservdelar. Bakgrunden är den pågående pandemin som påverkar tillverkningsindustrin i hela världen. 

Mats Eriksson, vd för Sweboat, Båtbranschens Riksförbund, säger att världshandeln har drabbats hårt av pandemin.

– Hela kedjan från produktion till distribution svajar vilket gör att båthandeln och verkstäder kan ha tomma lagerhyllor när det gäller vissa varor. Och detta sker när efterfrågan på båtar och tillbehör är rekordstort. Att ett av världens största containerfartyg blockerade Suezkanalen gjorde inte heller saken bättre.

I slutänden är det de konsumenter som planerar att köpa ny båt eller vissa tillbehör som drabbas. Det gäller även de som får sin båt eller motor stulen eller skadad och behöver ersätta eller reparera dem.  

– Vi uppmuntrar och uppmanar därför alla som går i köptankar att vara ute i extra god tid med besluten denna mycket speciella säsong, säger Mats Eriksson.