Tiwal 2 är en liten segelbåt med uppblåsbart skrov som passar perfekt för kortare utflykter. Båten rymmer en vuxen och ett barn, eller två barn och klarar en last på 150 kilo. Toppfarten ligger på ..." /> Prisbelönt uppblåsbar segelbåt | På KryssFör dig som vill segla lite längre! Prisbelönt uppblåsbar segelbåt | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Prisbelönt uppblåsbar segelbåt

14 januari 2020 – 10:33 Kommentarer inaktiverade för Prisbelönt uppblåsbar segelbåt
Prisbelönt uppblåsbar segelbåt

Tiwal 2 är en liten segelbåt med uppblåsbart skrov som passar perfekt för kortare utflykter. Båten rymmer en vuxen och ett barn, eller två barn och klarar en last på 150 kilo. Toppfarten ligger på tio knop och eftersom jollen har ett centerbord är den lätt att kryssa med skriver båtguide.nu. Totalvikten är 41 kilo vilket gör det lätt att vända med centerbordet om båten skulle kapsejsa.

Det tar bara tjugo minuter att rigga båten med hjälp av de två medföljande pumparna. Mellan seglingarna förvaras båten i två säckar som lätt kan stuvas undan i till exempel förpiken i en katamaran, i ett skåp eller på däcket. Det går till och med att ta med sig säckarna på ett flygplan. Tiwal 2 har blivit utnämnd till Boat of the Year 2020 av Sailing World Magazine i sin kategori.

 

Foto: Tiwal.com

,