Hem » Nyheter

Nyheter

Rävsten – nu tillgänglig för alla

31 augusti, 2021 – 10.29 Ingen kommentar
Bild: Adobe Jonas

Att ta sig runt i skärgården som funktionsnedsatt kan vara svårt. Därför bestämde sig Kerstin Söderberg på Rävstens stugbyön för att göra Rävsten utanför Gräsö mer tillgänglig.

Rävstens stugby har sedan 2018 tillsammans med Upplandsstiftelsen och Gräsö kanotcentral arbetat med projektet ”Tillgängliga och fiskevänliga Rävsten”, ett så kallat Leaderprojekt som är en del av ett EU-initiativ för att utveckla landsbygden.

Den 16 september är det dags för invigning av en båt med en ramp, en fiskrensningsbod där man kan stå och sitta under tak, samt en tillgänglighetsanpassad brygga med räcken, bred landgång och möjligheter att ta sig i och ur en kajak. 

– En del av grupperna som har kommit med rullstol har saknat vattenkontakten, nu går det att rulla ner till vattnet och sitta och meta någon decimeter ifrån istället för högt uppe på en brygga, säger Kerstin Söderberg till Upsala Nya Tidning.

Lämna en kommentar

Lämna din kommentar här nedan, eller lämna en trackback från din webbplats. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS

Var trevlig. Håll det rent. Håll dig till ämnet. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar