Hem » Läsvärt, Nya prylar/båtar

Läsvärt   Nya prylar/båtar

Recension: Fyrar i akvarell

6 februari, 2012 – 18.30 Kommentarer inaktiverade för Recension: Fyrar i akvarell

Från akvarellmålaren Rolf Allan Håkanson kommer ringbundna boken Fyrar i Akvarell, med undertiteln möten med fyrar i all världens hörn. Med skönt vingliga perspektiv och mättade akvarellfärger målar Rolf Allan både fyrar vi känner igen, men också de från långt bortom våra egna horisonter.

Varje fyr har ett faktablad med fyrkaraktär, karta, position och lite kuriosa med allt från en liten reseberättelse till rena upptåg. Akvarellerna är milt naivistiska liksom texterna, som ger ett leende på läpparna under läsningen.

Beställs genom www.rolfallan.se

Pris: 295 kronor + porto

ISBN: 978-91-86687-06-9

Författarens egen presentation:

Det här är en bok med fyrar. Avporträtterade under många år. Det är fyrmöten från spridda ’hörn’ av klotet. Nästan alla världsdelar och oceaner är representerade. De flesta är dock från våra närmaste kustlandskap. Därtill finns det faktarutor, kartskisser och kåserier.

Mötena kan vara under seglats till Väderöarna och bland Tongaöarna eller på vandring i isbjörnsland eller med bil till Morups Tånge och till Godahoppsudden eller med eka till Måseskär eller med turbåt i Vestlandet eller med f d ryskt forskningsfartyg till Antarktis eller att stå under Vinga fyrs ljusstråleparasoll på natten och höra Inbjudan till Bohuslän spelas på dragspel.