Hem » Nya prylar/båtar

Nya prylar/båtar

Reed’s nautical almanack som app

23 november, 2012 – 01.21 Kommentarer inaktiverade för Reed’s nautical almanack som app

Alla som seglat neråt Europa känner till den nautiska almanackan, som ger hamninformation och de viktiga tidvattentabelerna. Det finns flera olika, men den som görs av bokförlaget Adlard Coles under namnet Reed’s nautical almanack och täcker sträckan Danmark till norra Marocco är kanske den mest kända.

Med runt 1 100 sidor och 45 000 uppgifter som ändras år från år, kan man förstå att digitala versioner är lättare att uppdatera och hålla färskt; man behöver inte vänta ett år på nya uppgifter (eller bläddra i supplementen som publiceras i PDF-form på förlagssajten). Kommer också med engelska väderprognoser (Met-office) som täcker norra Atlanten.

Grundversionen som iPAD-app (127 MB) är gratis, men all hamn- och tidvatteninformation kan man ladda ner. Priset är detsamma som pappersversionen £44, men du kan också ladda ner delområden  för £30 stycket.

Länk till mer info om pappersvarianten. Länk till digitala versionen. Länk till förlaget (engelska).

Länk till appstore.

Pappersvarianten med sina 2,5 kilo är perfekt läsning under vintern (kommer redan i September för nästa år) inför kommande seglingar. Väldigt intressant och håller man på att somna får man boken i ansiktet och vaknar till liv igen …