Hem » Löpsedel, Nyheter

Löpsedel   Nyheter

Regeringen ger 100 miljoner till upprustningen av Göta kanal

28 augusti, 2015 – 00.02 Kommentarer inaktiverade för Regeringen ger 100 miljoner till upprustningen av Göta kanal

GötaKanal2Regeringen föreslår i budgetförslaget att avsätta 100 miljoner kronor till den nödvändiga upprustningen av det kulturhistoriska byggnadsverket Göta kanal.
– Det är oerhört glädjande att ägaren nu avser att göra en stor satsning på Göta kanal, säger Anders Donlau, VD på AB Göta kanalbolag.

– Detta kommer att bli starten av det renoveringsprojekt som vi presenterade för ägaren i våras. Det är en framgång för ledningen och styrelsen att renoveringen kan starta, vi skriver ett nytt kapitel i Göta kanals historia, säger Anders Donlau.

– För 100 miljoner kan vi inför säsongen 2016 börja renovera de mest akuta delarna av Göta kanal. Att projektet påbörjas kommer att säkra en fortsatt utveckling av Göta kanal som en viktig del av den svenska besöksnäringen.

Bakgrundsfakta: Hösten 2014 fattade Göta kanalbolags styrelse beslut om att genomföra en förstudie för att identifiera vad som krävs för kanalen fortsatta drift och som levande besöksmål och kulturarv. Rapporten som presenterades för ägaren i våras påvisade att Göta kanal är i stort behov av renovering och underhåll för fortsatt drift, projektet kallas Göta kanal nästa 200 år.

redaktion@pakryss.se